eur:
385.54
usd:
354.18
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia

Versenyfutás indult a lítiumellátásért - lapszemle

A Magyar Nemzet szerint másodpercenként közel négymillió forintból készülhet a vizes világbajnokság utókommunikációs filmje. A Pénzcentrum.hu azon olvasóinak igyekszik tippeket adni, akiknek gyermeke egyetemre vagy főiskolára készül, ám nem kapott kollégiumi helyet.

A Magyar Időkben arról olvashatnak, hogy összevonja a rendőrség a Green Holidays Kft. csődje nyomán indult nyomozásokat, derült ki Polt Péter legfőbb ügyész Heringes Anita szocialista országgyűlési képviselő írásos kérdésére adott válaszából. Július elején egyik pillanatról a másikra ment csődbe a Green Holidays utazási iroda, amelynek ügyfelei közül több mint ezren rekedtek külföldön, elsősorban Törökországban. Őket a cég biztosítója szállíttatta végül haza.

A Magyar Nemzet szerint másodpercenként közel négymillió forintból készülhet a vizes világbajnokság utókommunikációs filmje. A 230 millió forintos keretösszegből ugyanis egy mindössze 60 másodperces alkotást raknak össze, amely a világbajnokság öt helyszínét és hat sportágát mutatja majd be. A lap emlékeztet, hogy tavaly a Mindenki című Oscar-díjjal jutalmazott film 10 millió forintból készült, a reklámfilm kategóriában pedig a világ legdrágább alkotásai sem kóstálnak ennél sokkal többet.

Tíz év múlva nem lesz elég erőmű – közli a Világgazdaság, egy birtokába jutott elemzésre hivatkozva. Az említett időszakban ugyanis 3000 megawattnyi erőmű-kapacitás leállítása várható, ám az áramigény feltehetőleg jelentősen nő. Szénerőművünk tíz év múlva nem lesz és a megújulók aránya nőhet, ám a cikk értelmében biztosra csak a Paks II. és néhány, részben az atomerőmű biztonsági tartalékául szolgáló gázerőmű vehető.

Korábban nem látott versenyfutás indult az autó- és bányaiparban a lítiumellátás hosszútávú biztosításáért az elsősorban az elektromos autókban használt lítiumion akkumulátorok iránti kínai kereslet erősödése, illetve az energiatárolási technológia terjedése következtében – írja a Portfolio. A bányatársaságok igyekeznek növelni kitermelésüket, azonban a várakozások szerint jó ideig még így sem tudják majd kielégíteni a keresletet.

A Napi.hu-n arról olvashatnak, hogy szeptember 1-től életbe lép az új porszívó-szabályozás: maximum 900 wattos gépek kerülhetnek forgalomba, és egyéb szabályváltozások is várhatók. Bővebben a témáról 9 órától, Üzleti Reggeli című műsorunkban hallhatnak.

A Pénzcentrum.hu azon olvasóinak igyekszik tippeket adni, akiknek gyermeke egyetemre vagy főiskolára készül, ám nem kapott kollégiumi helyet. A szülők ugyanis akár az ingatlanbérlés, akár a lakásvásárlás mellett döntenek, mindenképp nagy kiadás vár rájuk, nem beszélve arról, ha bútorokat is kell venniük.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Robert Fico több órás műtéten esett át, miután egy merénylő többször rálőtt és életveszélyesen megsebesítette.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×