eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Terrorfenyegetés a Balatonnál - megszólalt a polgármester

Terrorfenyegetés a Balatonnál - megszólalt a polgármester

A rendőrség kizárja a gépjárműveket Balatonboglár teljes parti központjából a Boglári Szüreti Fesztivál idején. Terrorvédelmi okokra hivatkozva a huszonhat hektáros területen lévő húsz utcába csak az engedéllyel rendelkező lakók, ingatlan használók hajthatnak be, de ők is csak az ingatlanjukon tárolhatják a kocsijaikat.

Az eset híre bejárta a sajtót. Az InfoRádió megkereste Balatonboglár polgármesterét, aki elmondta: öt napon át százezernyi ember tolong egy viszonylag szűk területen, ezért a rendőrség kérésére egy viszonylag nagy területen le kellett zárniuk néhány utcát, hogy a parkolást megtiltva a gyalogosoknak adjanak teret. Az intézkedés augusztus 16-án 6 órától 21-e reggel 6-ig tart - mondta Mészáros Miklós.

A lezárt részen minden ingatlantulajdonos behajtási engedélyt kaphat a saját ingatlanához a polgármesteri hivataltól. Az intézkedés oka a biztonság és a parkolás megtiltása. A járműveket a tulajdonosok ezért csak a saját ingatlanukon tárolhatják.

Szóhasználat

A rendőrség a szigorúbb ellenőrzést valóban azzal az indokkal kérte, hogy Európában már minden tömegrendezvényt csak szigorúbb feltételekkel lehet megrendezni - mondta a polgármester, majd hozzátette:

a terror elleni védelem tehát nem azt jelenti, hogy terrorfenyegetést kaptak.

Idén először zárnak le ekkora nagyságú részt, de a polgármester szerint ennek is csak biztonsági okai vannak.

A polgármester szerint lehet, hogy nem kellett volna használni a "terror" szót, még akkor sem, ha biztonsági okokból egész Európában valóban jobban oda kell figyelni az összes tömegrendezvényre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×