eur:
388.97
usd:
362.03
bux:
67965.73
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Orbán Viktor: Amelyik ország Brüsszelre vár, az megérdemli a sorsát

Orbán Viktor: Amelyik ország Brüsszelre vár, az megérdemli a sorsát

A miniszterelnök történelminenk nevezte a Kossuth Rádió reggeli műsorában az izraeli kormányfő tegnap zárult látogatását. Orbán Viktor az olasz migrációs helyzetről úgy vélte, hogy ha így megy tovább destabilizálódhat a mediterrán ország.

 Netanjahu látogatása

Mindent elmondott az izraeli miniszterelnök nyilvánosan, amit el akart mondani – így reagált Orbán Viktor miniszterelnök a Benjámin Netanjahu Soros-plakátokkal kapcsolatos álláspontjára vonatkozó kérdésre, majd aláhúzta, hogy amióta a zsidó állam létezik, hivatalos látogatást az ország miniszterelnöke nem tett Magyarországon.

"Nem indokolatlan a gyakran elkoptatottnak tűnő történelmi jelző"

fogalmazott.

Orbán Viktor értelmezésében alapvetően kétféle vezető van a világon, a globalisták és a hazafiak.

"Az nem kérdéses, hogy Izrael állam mostani miniszterelnöke a hazafiak klubjába tartozik" - tette hozzá.

Magyarországnak partnerekre van szüksége a külső fenyegetések elhárítására – vélekedett a miniszterelnök, ezzel indokolta nemrégiben történt tárgyalását a török elnökkel, az egyiptomi államfővel és Izrael miniszterelnökével.

"Ha úgy tetszik én Magyarország külső védelmi vonalának felépítéséről tárgyaltam ezekkel az emberekkel" - jelezte.

Migráció

Amelyik ország nem tudja megvédeni a határát, az az ország nincsen - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök.

A kormányfő úgy fogalmazott: minden nemzet a marsallbotját a saját zsebében viseli, és amelyik ország Brüsszelre vár, az megérdemli a sorsát.

"Az a nemzet, amely nem tudja megvédeni az érdekeit, az a nemzet nincsen,

vagy ha még most van is, el fog tűnni" - hangoztatta.

Orbán Viktor értelmes munkamegosztást szorgalmazott az unión belül, értékelése szerint az áradatot nem lehet Brüsszelből megállítani és jó migránspolitikát folytatni.

"Nincs szükségünk közös európai menekültpolitikára és nincs szükségünk közös európai menekültügynökségre, abból csak káosz, baj és szenvedés lesz" - fogalmazta meg.

 Vizes vb

Nincs olyan rendezvénye a világnak, amit Budapest városa ne tudna megszervezni

- hangoztatta Orbán Viktor.

A vizes világbajnokság a bizonyíték arra, hogy ez így van - értékelt a kormányfő.

Kifejtette: noha egy futball-világbajnokság megszervezése nem lenne ésszerű, minden más, amit a modern világban közösségi rendezvényként létre lehet hozni, annak házigazdájaként a magyar főváros bátran jelentkezhet.

"Ez nagy erő, nagy tudás és büszkeségre adhat okot" - jelentette ki, személyes elkötelezettségeként megjelölve, hogy Magyarországot erős országgá tegye.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×