eur:
389.41
usd:
361.5
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Drasztikus szankciókat vezet be a kormány

Megelégelte a kormányzat, hogy a magyar vásárlók silány minőségű élelmiszert kapnak a pénzükért. A hazai termékek megítélését, így a gazdák megélhetését is rontja, ha valaki olyan árut vásárol, amely nem felel meg az elvárásoknak – erről beszélt a Magyar Időknek adott interjújában Fazekas Sándor agrárminiszter.

A fogyasztókat megtévesztő gyakorlat legalább olyan káros, mint a hamisítás vagy a romlott áruk forgalmazása, ezért szigorú szankciókra számíthatnak a jövőben azok a gyártók, amelyek másodrangú fogyasztóként tekintenek a kelet-közép-európai vásárlókra, és a nyugatinál rosszabb minőségű áruval látják el a piacainkat.

"Ha az Európai Bizottság nem hozza meg a megfelelő döntést, a magyar kormány saját hatáskörben alkot jogszabályt, amely garantálhatóan rendet tesz az élelmiszerpiacon."

A hazai termékek minőségét az élelmiszerkönyv módosításával javítaná a tárca, vagyis a pékáruk és a virslik után újabb kategóriákban szigoríthatnak az elírásokon. A jövőben így a tejtermékekből és a húsáruból sem kerülhet silány minőség a pultokba.

A tárcavezető a Magyar Időknek elmondta azt is, Magyarország továbbra is a gazdákra alapozott mezőgazdasági termelésben hisz, ezért az erős ellenszél ellenére – a visegrádi országokkal és a balti tagállamokkal együtt – kiáll az agrártámogatások mellett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×