eur:
408.2
usd:
374.89
bux:
73837.78
2024. november 4. hétfő Károly

Címke: élelmiszerkönyv (14 cikk)

Újabb drágulás jöhet a húsoknál
2017. augusztus 8. 05:46
Újabb drágulás jöhet a húsoknál
Augusztus óta csak a korábbinál magasabb hústartalommal gyártott felvágottak, virslik kerülhetnek forgalomba ezekkel az elnevezésekkel. A fogyasztók emiatt az alacsonyabb hústartalmú termékeket már más, általában a gyártó által kitalált elnevezésekkel találhatják meg. A vásárlóknak érdemes a termék címkéjéről tájékozódniuk a hústartalomról, de az elnevezés is sokat segít, ha a minőségi termékeket keresik.
Nagy változás jön a kenyereknél, erre figyeljen!
2017. június 19. 08:50
Nagy változás jön a kenyereknél, erre figyeljen!
Komoly változásokat eredményeznek a hazai élelmiszeriparban a Magyar Élelmiszerkönyv kenyerekre vonatkozó új előírásai. A június 22-én, vagyis csütörtökön hatályba lépő szabályozás értelmében az egyes termékek összetevőinek arányát lényegesen meg kell emelni annak érdekében, hogy az emberek valóban jó minőségű kenyerekhez jussanak hozzá. Ludwig Klára, a JÓkenyér pékmestere úgy látja, hogy jövőben a vásárló tényleg azt kapja, amiért fizet, ugyanakkor az eddig megszokott kenyerek íze is más, markánsabb lesz.
A kicsi, vékony hasábokat szeretjük, ezért módosítják az előírást
2017. február 7. 18:53
A kicsi, vékony hasábokat szeretjük, ezért módosítják az előírást
Módosítják az Élelmiszerkönyvet a gyorsfagyasztott hasábkrumplik terméktesztje után, felesleges ugyanis az a korlátozás, hogy mennyi lehet a kisebb krumplidarabok aránya a csomagban - mondta a Nébih élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója. Pleva György hozzátette: alapvető minőségi problémákat nem találtak a megvizsgált termékeknél, csak a szokásos termékjelölési hibákat.
×
×
×