eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Megtámadták Debrecent az amerikai lepkekabócák

Megtámadták Debrecent az amerikai lepkekabócák

Annyira elszaporodtak, hogy a debreceni gyümölcsösöket is veszélyeztetik a lepkekabócák, de már irtják a kártevőket.

A Nagyerdő parkerdei területén májusban vágták le azokat az ágakat és cserjéket, amiken megjelentek az amerikai szövőlepkék. Most egy újabb rovarfaj elszaporodását figyelték meg a szakemberek: az úgynevezett lepkekabóca szaporodott el - írja a Dehir.hu.

A kártevő alig több mint tíz éve jelent meg Magyarországon, de a debreceni parkerdőben tavalyhoz képest már jelentősen elszaporodott. A szakemberek szerint a lárvákból hamarosan kifejlődő lepkekabócák egy-egy kifejlett példánya akár száz tojást is le tud rakni. A levelek nedvét szívják ki, így különösen a gyümölcskertekre jelent veszélyt túlzott elszaporodásuk.

Megtámadták Debrecent az amerikai lepkekabócák

Jelenleg természetes ellenségéről nem tudnak, tehát csak reménykedni lehet, hogy előbb-utóbb a cinegefélék rájuk találnak. Az otthoni kertekben lehet a lepkekabócák ellen vegyszerrel védekezni.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×