eur:
394.03
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Kiadták az időjárási veszélyjelzést, mutatjuk, kiket érint

Kiadták az időjárási veszélyjelzést, mutatjuk, kiket érint

Hétfőn a Nógrád megyei Zabaron még megdőlt a napi hidegrekord, szerdára már több megyére a hőség miatt adott ki figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy július 17-én megdőlt a minimumhőmérséklet országos rekordja. A korábbi rekord 5,6 Celsius-fok volt, amelyet 1996-ban mértek Szécsényben. Hétfő hajnalban viszont a Nógrád megyei Zabaron 5,5 fokig csökkent a hőmérséklet.

Veszélyjelzésükben azt írták: kedd délután, este az Északi-középhegység vidékén (főként keleti felén) nem zárható ki egy-egy - kisebb területre korlátozódó - zivatar. Szerdán késő délután, este a Dunántúl északnyugati felén lehet egy-egy zivatar, de heves zivatar nem valószínű.

Kiemelték továbbá, hogy szerdán a napi középhőmérséklet a Dél-Alföldön és a Kisalföldön már több helyen 25 fok körül alakulhat. A tartós hőség veszélye miatt szerdára Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Győr-Moson-Sopron megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Az előrejelzés szerint szerda hajnalra 12-17 fokig hűl le a levegő, de a magasabban fekvő tájakon melegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között lesz.

A következő napokban várhatóan tovább fokozódik a hőség, pénteken akár 37 fokig is felmelegedhet a levegő.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×