INFORÁDIÓ 
2020. november 25. szerda
Katalin

munka

állás

hirdetés

hiány

Jó hír a munkakeresőknek: már nem kell gyakorlat

InfoRádió

Ma már nem kritérium az álláshirdetésekben a többéves munkatapasztalat, és az alacsony végzettséggel ellátható munkakörökbe sem lehet embert találni – közölte a Profession.hu adatai alapján a Magyar Idők.

Az elmúlt három hónapban az állásportálon csaknem négyezer cég hirdetett meg állást, ami rekordnak számít, éppúgy, mint a 45 ezer fős új, álláskeresői regisztráció. Mindkét esetben közel ötödével nőttek a számok 2016 második negyedévéhez képest - mutat rá cikkében a Magyar idők.A feladott hirdetések számát tekintve az idei május 22 százalékkal erősebb volt, mint a tavalyi, ami összefüggésbe hozható az egyre súlyosabb szezonális vendéglátóipari munkaerőigénnyel és a szakmunkásmunkaerő-hiánnyal.

Jó hír azonban, hogy az egy hirdetésre jutó jelentkezések száma továbbra is magasnak számít a nemzetközi mezőnyben - mutat rá a lap.

Legnagyobb igényük továbbra is a szakmunkások iránt van a vállalkozásoknak: a legtöbb hirdető a szakmunka, a fizikai, a segéd-, a betanított munka, valamint az értékesítés és a kereskedelem kategóriájában keres munkavállalókat.

A legnagyobb munkaerőhiány a bolti eladókból, a fizikai és betanított munkásokból, valamint programozókból van.

A legvonzóbb továbbra is az értékesítői, valamint az irodai munka.

Szintén a munkaerőhiányra utal, hogy csökkennek a jelentkezők irányában támasztott elvárások: a meghirdetett pozíciók 65,5 százalékában elegendő a közép- vagy alapfokú végzettség.

Az állások több mint háromnegyedénél egyáltalán nem elvárás a tapasztalat, és 1-3 év hasonló munkakörben betöltött idővel is beérik a munkáltatók - írja a Magyar Idők.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018