eur:
393.15
usd:
367.29
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Teljesen új feladatot kap a volt magyar miniszterelnök

Teljesen új feladatot kap a volt magyar miniszterelnök

Hét európai szakember társaságában augusztus elsejétől 18 hónapon át Bajnai Gordon volt magyar miniszterelnök is tagja lesz annak a Befektetési Bizottságnak, amely az Európai Befektetési Bank (EIB) kezelésében lévő Európai Stratégiai Beruházási Alap (EFSI) döntéseit készíti elő.

Az Európai Stratégiai Beruházási Alap az európai gazdaság élénkítését szolgáló brüsszeli csomagterv fontos eszköze. A célja pedig az, hogy közforrások felhasználásához nyújtott segítség révén magánberuházásokat mozgósítson. Fontos cél még a piaci rések megszüntetése, másrészt a program hozzájárul az Európai Befektetési Bank beruházási műveleteivel kapcsolatos kockázatviseléshez - írja a hvg.hu.

A döntéseket a nyolctagú Befektetési Bizottság (Investment Committee) készíti elő. A testületet az EFSI ügyvezető igazgatója, Wilhelm Molterer irányítja. A tagok független szakemberek, akik komoly tapasztalatokkal rendelkeznek projektek menedzselésében, alaposan ismerik az Alap által kiemelten kezelt területeket. Az első testület mandátuma július végén lejár. Működése alatt az Alap 240 innovációs és infrastrukturális európai projektet indított útjára.

Bajnai Gordon mellett augusztustól a francia Thierry Deau, a litván Dalia Dubovske, a görög Vicky D Kefalas, a szlovén Andreja Kodrin, az olasz Fabio Pammolli, a spanyol Nieves Rodriguez Varela és a holland Manfred Schepers lesz a testület tagja. Valamennyiüket pályázat útján választották ki. A kinevezés 18 hónapra szól.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×