eur:
389
usd:
361.61
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella
Megszállták a magyarok a brit vendéglátást

Megszállták a magyarok a brit vendéglátást

A Nagy-Britanniában élő közép-európai polgárok közül a magyarok esetében a legnagyobb a dolgozók aránya: kint tartózkodó honfitársainknak mindegy 84,3 százaléka dolgozik, míg a csehek és a szlovákok esetében ez az arány 73 százalék - ismerteti a brit statisztikai hivatal felmérésének eredményeit a 444.hu.

A portál beszámolója szerint a Nagy-Britanniában dolgozó közép-európai országok polgárairól készített felmérést a brit statisztikai hivatal (ONS). A tanulmány az EU8-nak nevezett országcsoportot elemzi, amibe Magyarország mellett Lengyelországot, Csehországot, Szlovákiát, Szlovéniát és a balti országokat értik bele, vagyis például Románia, Horvátország vagy Bulgária nem tartozik ide.

A brit statisztikusok szerint 81,3 ezer magyar tartózkodik életvitelszerűen Nagy-Britanniában.

Ez a szám inkább alsó közelítésnek tekinthető, miután egy nagy háztartási adatgyűjtésből szerezték az adatokat, így könnyen lehet, hogy sokakat nem észlelnek.

A felmérés megállapítja, hogy 

a dolgozók aránya a magyaroknál a legmagasabb

ebben a csoportban: 84,3 százalék, míg a csehek és a szlovákok esetében például 73 százalék.

A statisztika megerősíti azt a közvélekedést, hogy a magyarok megszállták a szigetország vendéglátást:

recepciós, pincér, pultos a Nagy-Britanniában dolgozó magyarok fele.

Valószínűleg még sokkal több magyar dolgozik a vendéglátóiparban, mint a statisztika mutatja, hiszen ebben a szektorban elég nagy a fekete foglalkoztatás.

Azt is kimutatták, hogy szakmunkás, feldolgozóipari szakmunkás és a semmiféle szakképzettséget nem igénylő munkakörökben dolgoznak a közép-európaiak arányaiban sokkal többen, mint a britek.

A vezetők és professzionális munkakörök betöltői között viszont alig találkozni velük.

Címlapról ajánljuk
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza
Aréna

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×