eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Vége a békés nyári időjárásnak, jönnek az igazi izgalmak

Vége a békés nyári időjárásnak, jönnek az igazi izgalmak

Véget ér az elmúlt napok nyugalmas nyári időjárása: csütörtökre a hőség és a zivatarok veszélye miatt is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ma sok napsütés mellett az északi országrészben erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és késő délutántól a Dunántúl északnyugati részén, majd éjjel inkább az Északi-középhegységben, illetve az Észak-Alföldön alakulhatnak ki záporok, zivatarok. 

Csütörtökön az ország nagyobb részén napos, gomolyfelhős idő várható, de a keleti, északkeleti harmadon, illetve a Nyugat-Dunántúlon késő délutánig több lesz a felhő, és elsősorban ott alakulhat ki több helyen zápor, zivatar. Emiatt figyelmeztetést adtak ki két nyugati és nyolc nyugati megyére. Az ország északkeleti harmadán, illetve az Alpokalján alakulhatnak ki nagyobb eséllyel zivatarok, amelyeket helyenként akár 80 km/órás széllökés és jégeső is kísérhet.

Csütörtökön az ország délnyugati, déli területein a napi középhőmérséklet 25 fok közelében alakulhat, ezért a hőség miatt a Dél-Dunántúl öt megyéjére is figyelmeztetést adtak ki.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között várható, északkeleten lesznek az alacsonyabb értékek.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×