INFORÁDIÓ 
2020. február 24. hétfő
Szökőnap

fény

hév

baktérium

tisztaság

Magyar fejlesztés: a fény energiájával irtják a HÉV-en a kórokozókat

Magyar fejlesztés: a fény energiájával irtják a HÉV-en a kórokozókat

InfoRádió / MTI

Hazai fejlesztésű bevonatrendszerrel küzd a HÉV-eken a kórokozók terjedése ellen a MÁV.

A Resysten 90 százalékkal is csökkentheti a vírusok és baktériumok mennyiségét a kapaszkodókon és gyakran megérintett felületeken - közölte a társaság.

A meleg, fülledt, de akár a hűvös őszi-téli időszakban is könnyen elszaporodnak a különböző baktériumok és vírusok. A MÁV-HÉV Zrt. számára kiemelten fontos, hogy a nagy forgalmat lebonyolító járműveken tiszta, egészséges környezetben utazhassanak az utasok, a vállalat ezért döntött úgy, hogy az egyedülálló tulajdonságokkal rendelkező hazai innovációval látja el a HÉV-szerelvények utasterét - írják.

A tájékoztatás szerint a környezetbarát, a fény energiáját használó rendszert minden HÉV-en alkalmazzák. Ez a megoldás egy éven át megtartja hatékonyságát, így a hagyományos tisztítási megoldások kiegészítéseként képes arra, hogy két takarítás között is meggátolja a kórokozók elszaporodását, terjesztését a sűrűn megérintett felületeken, például a kapaszkodókon.

A cég honlapja szerint a fotooxidációs bevonat a fény segítségével képes a környezetében lévő káros anyagok lebontására.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018