eur:
385.33
usd:
354.99
bux:
67993.68
2024. május 21. kedd Konstantin
Szelényi Zsuzsa kilépett az Együttből

Szelényi Zsuzsa kilépett az Együttből

Egy Facebookra feltöltött videóban jelentette be Szelényi Zsuzsa, az Együtt parlamenti képviselője, hogy lemond a pártban betöltött pozícióiról, és kilép a pártból is.

Szelényi Zsuzsa azt mondta, hogy hosszú és nehéz döntés volt. Eddig folyamatosan azon dolgozott, hogy létrejöjjön egy "újszerű, centrista mozgalom", az Együttben fő szószólója volt ennek az iránynak. Juhász Péter vezetésével nem ezt az irányt követi a párt, és jó ideje nem tud lelkesedni az Együtt akcionista megnyilvánulásaiért, idegen tőle a botrányszerű politizálás.

"A közös küzdelem eddig túllendített a kétségeimen" - mondta a képviselő, ám ezen a héten állítólag nyomást gyakoroltak rá a párttársai, hogy bizonyos feltételekkel szavazza meg a plakáttörvényt. Erre pedig nem volt hajlandó, így a távozás mellett döntött.

Juhász Péter, az együtt elnöke az Indexnek úgy reagált a lemondásra, hogy "nagyon sajnálom, további jó munkát kívánunk neki". A kérdésre, hogy milyen nyomást gyakoroltok a plakáttörvény ügyében Szelényire, azt mondta "azt is nagyon sajnálom, hogy valós indokait nem tudtuk meg és a médiából kellet megtudni a lemondás hírét". 

Az Együtt elnöksége közleményben tudatta, hogy tudomásul veszi Szelényi Zsuzsanna pártból való kilépését, és leszögezi, hogy az Együtt soha, semmilyen körülmények között nem gyakorolt nyomást senkire sem azért, hogy megszavazza a Fidesz plakáttörvényét.

Szelényi korábban, 1990-es évek elején fideszes képviselő volt, 1994 után kilépett, majd a politikába Bajnai Gordon hívására tért vissza.

Címlapról ajánljuk
A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.

Itt a jegybank kamatdöntése

Keddi ülésén 50 bázisponttal, 7,25 százalékra mérsékelte az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Virág Barnabás: Nincs hová sietnünk a kamatcsökkentésekkel

Virág Barnabás: Nincs hová sietnünk a kamatcsökkentésekkel

Mai ülésén újabb fél százalékponttal mérsékelte az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank, ezzel 7,25%-ra mérséklődött az irányadó ráta. A döntés mögötti megfontolásokról és a kilátásokról Virág Barnabás MNB-alelnök beszélt. A jegybank kommunikációja nem sokat változott április óta, továbbra is a nagy óvatosságot hangsúlyozza, amivel próbálja elvenni a viszonylag lendületes kamatvágások élét. Virág Barnabás a második félévre vonatkozóan igen óvatosan fogalmazott, csupán azt hangsúlyozta, hogy "nincs hová sietnünk", vagyis a második félév várhatóan jóval kisebb lazító lépésekez hoz majd.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×