INFORÁDIÓ
2021. június 18. péntek
Arnold, Levente

ápoló

ikea

átlagbér

Kiderült, mennyivel keresnek többet az Ikeában a kórházból menekülő ápolók

Kiderült, mennyivel keresnek többet az Ikeában a kórházból menekülő ápolók

InfoRádió

Meg nem határozott időre bezárták a Jahn Ferenc kórház 3-as számú belgyógyászatát, mivel tömegesen mondanak fel a nővérek. A hírek szerint a közelben megnyitott Ikeában dolgoznak inkább jóval több pénzért. A Pénzcentrum kiszámolta, pontosan mennyivel többért.

A Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház 3-as számú belgyógyászatát azért zárták be, merta dolgozók tömegével mondtak fel. A felmondott nővérek és ápolók többsége a hírek szerint a közelben, újonnan megnyílt Ikea-áruházban vállalt munkát, ott ugyanis korábbi fizetésük többszörösét keresik meg.

A Pénzcentrum utánajárt, mennyivel kereshetnek többet az egykori ápolók a karrierváltással. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat legfrissebb adatai szerint az ápolók, szakápolók alapbére 139 ezer forint. Erre természetesen rájönnek még a pótlékok, kiegészítések, illetve sokan másodállást is vállalnak a megélhetésért, így az itt dolgozók teljes keresete bruttó 197 ezer forint.

Az Ikeánál az átlagos bruttó alapbér 202 ezer forint a nem vezető beosztású áruházi dolgozók körében. A ténylegesen szerződött óraszámokat figyelembe véve az áruházi, nem vezető beosztású munkavállaló átlagos szerződött óraszáma napi 7 óra, alapbére pedig bruttó 178 ezer forint - áll az áruház tájékoztatójában.

Erre számos kiegészítő juttatás jön:

  • Szombati és vasárnapi bérpótlék
  • Rendszeres éves bónusz
  • Étkezési hozzájárulás
  • Bérlettámogatás
  • Nyugdíjprogram

Azt nem árulták el, hogy a kiegészítő juttatásokkal mekkora a dolgozók átlagkeresete, de érezhetően magasabb, mint az ápolói átlagkereset. Lényeges kiegészítés, hogy míg ápolóként éjszakai ügyeletet is vállalnia kell a dolgozóknak, addig a bútoráruháznál ilyenre nincs szükség.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018