eur:
393.67
usd:
368.81
bux:
65816.67
2024. április 23. kedd Béla

A kormány újra nekimegy a Heinekennek

Már ősszel tárgyalhatja a parlament a lex Heineken néven emlegetett törvényjavaslatot - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden, miután az Európai Bizottság hétfőn úgy döntött, nincs akadálya az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosítását megtiltó törvény megalkotásának - írja a Magyar Idők.

Már ősszel megszülethet a lex Heineken, amelynek tervezetét márciusban nyújtotta be az Országgyűlésnek. Az előterjesztés Magyarországon és külföldön is nagy port kavart, sokan biztosra vették, hogy az EU elutasítja a javaslatot – idézi a Magyar Idők a Miniszterelnökséget vezető miniszter keddi közleményét.

Az Európai Bizottság azonban elismerte: a szabályozás önmagában nem

sérti az uniós jogot, és egy olyan történelmi hátterű országban, mint Magyarország, ahol negyven év kommunizmus súlyos társadalmi károkat okozott lehet létjogosultsága – hangsúlyozta Lázár János. Hozzátette: a kormány tudomásul veszi a bizottság azon megjegyzését, hogy a törvényt nem lehet majd diszkriminatívan alkalmazni.

A Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Lázár János által benyújtott törvényjavaslat megtiltaná az önkényuralmi jelképek – köztük a vörös csillag – kereskedelmi célú hasznosítását. A szabályozás leginkább a Heineken

sörgyártót érintené hátrányosan. A kormány szerint a múlt

század ötvenes éveitől egészen a kommunizmus összeomlásáig a cég

azért nem használta a vörös csillagot a védjegyén, hogy a kommunista rendszerektől elhatárolja magát, illetve a termékét – közölte Lázár János.

A törvénytervezet az úgynevezett sörháború után született, azaz amikor a marosvásárhelyi táblabíróság januárban betiltotta

az Igazi Csíki sör gyártását és forgalmazását - olvasható a Magyar Idők cikkében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×