INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Pénteken rendkívüli ülés, már szervezkednek a pártok

Infostart / InfoRádió
Pénteken tartja meg a parlament rendkívüli ülését az országgyűlésnek átgondolásra visszaküldött plakáttörvény ügyében - mondta el Budai Gyula fideszes politikus. A Jobbik frakcióvezetője arra szólította fel az ellenzéki pártokat, mindenképpen vegyenek részt a szavazáson, hogy most se lehessen meg a kormánypártoknak a kétharmados többség.

Budai Gyula, a Fidesz politikusa jelentette be az ATV Egyenes beszéd című műsorában, hogy június 23-án, pénteken lesz a rendkívül parlamenti ülés a plakáttörvényről, amit Áder János köztársasági elnök csütörtökön megfontolásra visszaküldött a parlamentnek. Az országgyűlés a törvénynek csak az egyszerű többséget igénylő részeit tudta elfogadni, mivel a kormánypártoknak nem volt meg a kétharmados többséget igénylő – érdemi – részekhez a szükséges számú szavazatuk.

Kósa Lajos az M1 múlt péntek reggeli adásában azt mondta, érthető, hogy az államfő visszaküldte a törvényt a parlamentnek, mivel csak azokat a részeket tudták elfogadni, amelyek "csak a hatályba léptetésről és a paragrafusok átszámozásáról szóltak", vagyis a törvény így „egy semmi” – fogalmazott.

Sem Kósa Lajos, sem pedig a később nyilatkozó Budai Gyula nem beszélt arról, hogyan próbálják majd a kétharmados részeket elfogadni majd.

Volner János, a Jobbik frakcióvezetője felszólította az ellenzéki pártok politikusait, hogy vegyenek részt a szavazáson. Azt mondta, nagy tartalmi változásra nem számít, de arra igen, hogy

a Fidesz megpróbálja előidézni egyes „megvehető” ellenzéki képviselők távolmaradását.

Az MSZP elnöke, Molnár Gyula jelezte, pártja törvényjavaslatot nyújt be a tiszta és egyenlő kampány érdekében az országgyűlésnek.

A korábban már benyújtott javaslattal azt akarják elérni, hogy a jövőben ne lehessen közpénzből kampányolni- jelezték a szocialisták.

A címlapról ajánljuk