eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek a plakáttörvényt a köztársaság elnök - a nap hírei

Véget ért a tanév. Bernd Storck a helyén marad.

Megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek a burkolt pártfinanszírozás megakadályozását és az átlátható kampányfinanszírozás biztosítását célzó törvényt a köztársaság elnök. Áder János azt írta: nem ért egyet a jogszabállyal, mert szerinte az ellentmondásos, értelmezhetetlen és végrehajthatatlan rendelkezéseket tartalmaz. A kormánypárti törvénymódosítás kampányidőszakon kívül megtiltotta volna a politikai plakátok kihelyezését a pártoknak.

Nem adják fel az átlátható kampánytevékenység érdekében javasolt törvénymódosítást a kormánypártok - jelentette ki az országgyűlés elnöke. Kövér László az Inforádió Aréna című műsorában azt mondta: a képviselőcsoport megpróbálja összegyűjteni az ehhez szükséges kétharmados támogatást. A parlament elnöke úgy fogalmazott: ha a köztársasági elnök újra tárgyalásra visszaküldi a törvényt és a frakciók is kezdeményezik, akkor elképzelhető, hogy rendkívüli ülést tart a parlament.

A jövő évi költségvetés támogatja a családok erősödését és biztosítja a kedvező gazdasági folyamatok fennmaradását - jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter, miután a parlament elfogadta a 2018-as büdzsét. Varga Mihály azt mondta: jövőre 4,3 százalékos növekedéssel, 2,4 százalékos államháztartási hiánnyal és 3 százalékos inflációval számol a kormány.

Még ebben a hónapban elköltözik ideiglenes, 11.kerületi helyére a Sportkórház a Testnevelési Egyetem bővítése miatt - erősítette meg a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János a kormányinfón arról beszélt: a kabinet később tízmilliárd forintból egy új Sportkórház létrehozásának feltételeit is szeretné megteremteni. Szólt arról is: elkerülhetetlennek látja a családi otthonteremtési kedvezmény rendszerének felülvizsgálatát. A kötelezettségszegési eljárás elindításával összefüggésben megjegyezte: továbbra sem enged be területére migránsokat Magyarország és visszautasítja, hogy az Európai Bizottság kettős mércét alkalmaz vele szemben

Csütörtökön véget ért a tanév, kezdődik a két és fél hónapos nyári szünet több mint 1 millió általános és középiskolás számára. A diákok idén is több tábor és programlehetőség közül választhatnak a szünidő tartalmas eltöltésére, és a diákmunkákat tekintve is széles a választék. A tanulók dolgozhatnak például pénztáros, úszómester, rendezvényi kisegítő munkakörben, emellett várják őket nyelvtudást igénylő munkákra.

A legmagasabb szintű gyermekellátásra alkalmas, speciális rohamkocsi áll szolgálatba Balatonfüreden a hétvégén a nyaralási szezonra - tájékoztatott az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője. * Győrfi Pál hozzátette: a szezonban teljes kapacitással működik a teljes gépkocsipark, és megerősített személyzet végzi a munkát. Ahol nincs a környéken mentőállomás, ott ideiglenes mentési pontot létesít a szolgálat.

Jogerősen hatályon kívül helyezte a bíróság az elsőfokú ítéletet a röszkei átkelőnél 2015-ben történt tömegzavargás miatt terrorcselekmény elkövetésével vádolt szír férfi ügyében. A Szegedi Ítélőtábla új eljárás lefolytatását rendelte el.

Megszületett a döntés a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának sorsáról. Csányi Sándor MLSZ-elnök az állami televízióban közölte: Bernd Storck a helyén marad. A német szakembert szerepvállalása a válogatott Andorra elleni pénteki veresége után vált kérdésessé, Bernd Storcknak a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége előtt kellett beszámolnia.

Este kilenc órától megkezdődött az olasz vasutasok 24 órás munkabeszüntetése. A sztrájkhoz pénteken a légiközlekedésben dolgozók, valamint a városi tömegközlekedés is csatlakozik. A vasútnál a nemzetközi járatok és a nagysebességű vasúthálózat közlekedése biztosított, a helyi vonatjáratok azonban csak a reggeli és a délutáni csúcsforgalomban garantáltak. Az Alitalia olasz légitársaság 170 pénteki járatát mondta le. Az olaszországi repülőjáratok szombat délelőttig akadozhatnak. A városi tömegközlekedési sztrájk mindenhol más ütemezésű lesz.

Londonban 17-re emelkedett a szerda hajnali toronyháztűz halálos áldozatainak száma - közölte a rendőrség. A legutóbbi adatok szerint még több mint 30-an vannak kórházban, közülük 17 embernek továbbra is válságos az állapota. A londoni tűzoltóság parancsnoka szerint még megközelítőleg sem lehet tudni, hányan lehettek a teljesen kiégett toronyházban. Theresa May miniszterelnök a helyszínen tett látogatása után a tűzeset teljes körű kivizsgálására tett ígéretet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×