eur:
392.87
usd:
366.09
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Terrorveszély miatt különleges intézkedések a Szigeten

Aktívan részt vesz a nyári, nagy kulturális fesztiválok szervezésében a Terrorelhárító Központ - írja a Magyar Nemzet. A TEK saját bevetési egységei is kivonulnak a Szigetre.

Az európai titkosszolgálatok a következő hetekben is merényletekre számítanak, terrorveszély miatt egy hete megszakították a berlini Rock am Ring fesztivált - írja a Magyar Nemzet. A lap annak járt utána, milyen biztonsági intézkedéseket terveznek a nyár fesztiválok szervezői. A százezres nagyságrendű, sok külföldit is vonzó Sziget fesztivál technikai vezetője elmondta, a tavalyi változtatások után idén nem terveznek jelentősebb módosításokat a biztonsági intézkedéseken. Benis Dániel hozzátette, a repülőtereken használt beléptetési rendszerhez hasonló ellenőrzésen túl arcfelismerős kamerarendszer is működik a a Szigeten.

 A törvények szerint Magyarországon minden tízezer főnél több nézőt vonzó rendezvényre úgynevezett operatív törzset, központot kell a szervezőknek felállítaniuk, ennek tagjai lehetnek a rendőrség, a tűzoltóság, a mentők, a katasztrófavédelem vagy akár az Alkotmányvédelmi Hivatal munkatársai. Ilyen működik a Szigeten is, a Terrorelhárító Központ pedig külön bevetési egységgel lesz jelen. Külön csapat figyeli majd a közösségi médiát, és megakadályozzák vagy ellensúlyozzák az esetleges pánikkeltésre alkalmas álhírek elterjedését - olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×