INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Nagy veszély fenyegeti a magyar autóvezetőket

Infostart / InfoRádió
A nyári időszakban több baleset történik, ezért több türelmet és figyelmet kér a rendőrség az autósoktól. A nagy melegben nehezebb koncentrálni, és gyakori, hogy nem veszik észre a közúti jelzéseket az autósok - mondta az InfoRádióban az Országos Balesetmegelőzési Bizottság főtitkára.

Még az egészséges szervezetre is hathat úgy a meleg, hogy meghosszabbítja a reakcióidőt, tompítja a figyelmet, hamarabb elfárasztja a járművezetőt, ami vészhelyzet kialakulásához vezethet – mondta el Kiss Csaba.

„Sokkal kevesebben bírják a nagy meleget, mint a nagy hideget, kevesebben tudnak hozzá alkalmazkodni.”

Az autóban legyen mindig innivaló, hosszabb út esetén gyakran, akár óránként-kétóránként pihenjünk, frissítsük fel magunkat: mozogjunk

– hangsúlyozta az Országos Balesetmegelőzési Bizottság főtitkára.

„A nyári hónapokban több személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történik, mint az év többi időszakában. A számuk augusztusban tetőzik. Az kiszámíthatatlan, hogy hány halálos kimenetelű baleset történik, mert az több tényezőtől is függ.”

A motoros szezon májustól szeptemberig tart, a hobbimotorosok főleg hétvégén használják a járművüket. A nyári hónapokban szinte nem telik el halálos baleset nélkül hétvége, ezért Kiss Csaba hangsúlyozta:

motorral még jobban oda kell figyelni.


A címlapról ajánljuk