Huszadik alkalommal rendezi meg a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete az Év Fagylaltja versenyt – mondta el a szervezet ügyvezetője. Selmeczi László hozzátette, ennek is, mint minden szakmai versenynek az a célja, hogy inspirálja cukrászokat, hogy akár egymástól ötleteket nyerve újabb és újabb fagylaltokat készítsenek.
„Húsz éve még nem volt kérdés, mi van a fagylaltban. Ma már cél az is, hogy megmutassuk a vendégeknek,
milyen is az igazi kézműves fagylalt.”
95 fagylaltot neveztek a versenyre, idén először nincs kötelező íz. Az elmúlt években ez általában valamelyik alapízzel – csokoládé, vanília, magyar gyümölcs – kellett dolgozni, de most
szabad kezet kaptak a cukrászok
– mondta el a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének ügyvezetője.
„A fagylaltoknál is vannak trendek, amelyek begyűrűznek, például Olaszországból. A magyarok nyitottak, szívesen megkóstolják az újdonságokat, de utána nem feltétlenül igénylik az újat,
általában a hagyományosabb ízeket keresik.
Az elmúlt években sem a sós, zöldfűszeres gasztrofagylaltok nyerték az Év Fagylaltja versenyt, hanem a hagyományosabb összetevőket is tartalmazók.”
Rengeteg ízkombináció verseng, a különlegességek közül Selmeczi László kiemelte a Jalapeno paprikás és tequilás, vagy krémsajtfagylalt sós karamellával és sült almával elnevezésű kombinációt, a mediterrán krémest és a szotyolát.