eur:
392.56
usd:
366
bux:
66887.72
2024. április 25. csütörtök Márk
Megkóstolná, ha paprikás lenne az Év Fagylaltja?

Megkóstolná, ha paprikás lenne az Év Fagylaltja?

95 fagylalt versenyez az Év Fagylaltja címért. A szervezők idén nem határozták meg a kötelező ízeket, a cukrászok most szabadon alkothattak. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének ügyvezetője az InfoRádióban elmondta: az emberek ugyan szívesen megkóstolják az új fagyikat, de a csoki és vanília még mindig a legnépszerűbb ízek között van.

Huszadik alkalommal rendezi meg a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete az Év Fagylaltja versenyt – mondta el a szervezet ügyvezetője. Selmeczi László hozzátette, ennek is, mint minden szakmai versenynek az a célja, hogy inspirálja cukrászokat, hogy akár egymástól ötleteket nyerve újabb és újabb fagylaltokat készítsenek.

„Húsz éve még nem volt kérdés, mi van a fagylaltban. Ma már cél az is, hogy megmutassuk a vendégeknek,

milyen is az igazi kézműves fagylalt.”

95 fagylaltot neveztek a versenyre, idén először nincs kötelező íz. Az elmúlt években ez általában valamelyik alapízzel – csokoládé, vanília, magyar gyümölcs – kellett dolgozni, de most

szabad kezet kaptak a cukrászok

– mondta el a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének ügyvezetője.

„A fagylaltoknál is vannak trendek, amelyek begyűrűznek, például Olaszországból. A magyarok nyitottak, szívesen megkóstolják az újdonságokat, de utána nem feltétlenül igénylik az újat,

általában a hagyományosabb ízeket keresik.

Az elmúlt években sem a sós, zöldfűszeres gasztrofagylaltok nyerték az Év Fagylaltja versenyt, hanem a hagyományosabb összetevőket is tartalmazók.”

Megkóstolná, ha paprikás lenne az Év Fagylaltja?

Rengeteg ízkombináció verseng, a különlegességek közül Selmeczi László kiemelte a Jalapeno paprikás és tequilás, vagy krémsajtfagylalt sós karamellával és sült almával elnevezésű kombinációt, a mediterrán krémest és a szotyolát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×