eur:
392.87
usd:
366.34
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Megjelent a lista, hol nyaralhat együtt kutya és gazdája

Megjelent a Kutyabarát Balaton Élménykalauz. Az ingyenes kiadvány, amely az interneten is elérhető egy térkép, amely feltünteti azokat a szálláshelyeket, éttermeket, cukrászdákat, fagyizókat és múzeumokat, ahol szívesen látják a kutyákat - mondta az InfoRádiónak az élménykalauz alapítója. Sziládi-Kovács Tibor hozzátette: a Balatonnál jelenleg két olyan hely van, ahol az eberek bemehetnek a tóba.

Megjelent a lista, hol nyaralhat együtt kutya és gazdája

Több kategóriában lehet megtalálni a kutyabarát szolgáltatásokat; éttermeket, szállásokat, cukrászatokat, sőt külön a fagyizókat, borászatokat – mondta a kiadvány alapítója. Sziládi-Kovács Tibor hozzátette, az olyan látnivalók, nevezetességek, túraútvonalak is fellelhetők, ahova a kutya és gazdája együtt mehet.

„Jelenleg 76 szolgáltatást és látnivalót tartalmaz a térkép, az online verzió folyamatosan frissül a jelentkezőkkel.”

Egy kutyabarát szolgáltatóhelynek be kell tartania hatósági szabályokat – mondta Sziládi-Kovács Tibor.

Az ilyen helyeken a vendégtérben a tulajdonos/üzemeltető engedélyével a felelős kutyatartás szempontjainak megfelelve tartózkodhat kutya

– tette hozzá a Kutyabarát Balaton Élménykalauz alapítója.

Megjelent a lista, hol nyaralhat együtt kutya és gazdája

„A felelős kutyatartás szabályainak ismertetéséhez létrehoztunk egy etikett-rendszert, amely házirendként funkcionál. Ennek legfontosabb elemei, hogy csak jól szocializált kutyával induljunk el, ismernünk kell a kutyánkat, tudjuk, hogy bírja az utazást, az idegen helyet, embereket és kutyákat. Bárhol is vagyunk, nagyon fontos a pórázhasználat. Megfelelő egészségi állapotban lévő, chippel ellátott kutyával induljunk útnak.”

Megjelent a lista, hol nyaralhat együtt kutya és gazdája

A kutyabarát strand nem strand,

hanem fürdetőhely, ezért nem vonatkoznak rá a strand szabályai, ezek értelmében ugyanis Magyarországon a kutyák ki vannak onnan tiltva.

„Két önkormányzat – Balatonföldváron és Fonyódon - úgy hidalta ezt át, hogy kijelölt egy-egy olyan területet, ami hivatalosan nem strand, hanem fürdetőhely, itt a gazda akár a kutyájával együtt is fürödhet.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×