eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Műszakilag kivédhetetlen volt a Dózsa György úti baleset

A járdára felállást megakadályozó oszlopok a hétfői Dózsa György úti balesetnél jelentkező, hasonló nagyságú fizikai erőkkel szemben hatástalanok - tájékoztatta a Magyar Időket a BKK.

A közösségi közlekedési megállóhelyeken – ahol arra szükség és lehetőség van – az utasokat a közúti és a vasúti közlekedés forgalmától korlát, illetve bizonyos esetekben az útpálya szintjéből kiemelt járdasziget, peron védi – tájékoztatta a Magyar Időket a Budapesti Közlekedési Központ.

A BKK megjegyezte: nem telepíthető azonban korlát oda, ahol az a megállóba be- vagy onnan kihaladó jármű forgalmát, illetve az utascserét lehetetlenítené el, hiszen ezzel a megállóhely működésképtelenné válna.

A járdára felállást megakadályozó oszlopok, úgynevezett pollerek a hétfői Dózsa György úti balesetnél jelentkező, hasonló nagyságú fizikai erőkkel szemben hatástalanok.

Az úttest melletti járdán lévő megállók esetében

a megálló hosszában nincs olyan műszaki megoldás, amely többtonnás járművek becsapódása ellen védene

– tették hozzá.

A BKK emlékeztetett: a mostani Dózsa György úti vagy a Soroksári úti megállóban néhány éve történt tragédia, az ehhez hasonló balesetek csak a közlekedési szabályok, a sebességhatárokra vonatkozó rendelkezések, előzési feltételek betartásával kerülhetők el.

A XIII. kerületi buszmegállóban hétfőn történt balesetben a helyszínen egy 23 éves fiatalember, a kórházban pedig egy 37 éves férfi hunyt el. Öten sérültek meg, egy személy súlyosan.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×