eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Máris megbukott az új rendszám

Máris megbukott az új rendszám

A Fidesz parlamenti frakciója szerint a kerékpárt szállító autók harmadik, szürke rendszámmal való felszerelése hülyeség, ezért az erről szóló törvény felülvizsgálatára kérik a kormányt.

A harmadik rendszám szürke színű, 5500 forintba kerül és azért kell, mert a vonóhorgon szállított biciklik eltakarják az autó rendszámát. Ezt január elején mondta az InfoRádióban Révész Máriusz kormánybiztos.

"Megvannak a törvényi feltételei a harmadik rendszám kialakításának, a parlament a törvényt elfogadtan, még kormányrendeletben a részleteket szabályozni kell, de áprilistól, a kerékpárosszezon kezdetétől ez a rendszer működni fog" - mondta Révész Máriusz.

Szalay László Imre, a Belügyminisztérium szakreferense április elején azt ígérte az InfoRádióban, hogy a szürke rendszámot egyszerűen lehet majd igényelni.

"A tulajdonosnak vagy az üzembentartónak be kell jelentkeznie a megszokott műszaki vizsgaállomásra, el kell vinnie az autót, rászerelve a kerékpártartóval. Ott rövid szemrevételezéssel és fényképezéssel elvégzik a vizsgálatot, és erről kibocsátanak egy műszaki adatlapot, majd ezzel lehet elmenni a járási hivatal okmányirodájába, a kormányablakba, és ott lehet igényelni a rendszámot" - mondta a szakreferens.

Időközben az is kiderült, hogy az 5500 forint valójában majdnem 10 ezer, mert a harmadik rendszámot 2300 forintért írják be a kocsi papírjaiba. Ráadásul a nem állami vizsgaállomásokon külön le kell műszakiztatni az autót, mielőtt kiadják a harmadik rendszámot. Ez is időbe és pénzbe kerül, mint ahogyan az is, hogy a csomagtérajtóra rakott kerékpártartók esetében ki kell alakítani a rendszámtáblát megvilágító lámpa helyét.

Mindezek alapján nem meglepő, hogy a Fidesz-frakció a törvény felülvizsgálatára kérte a kormányt. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón egészen pontosan úgy fogalmazott, hogy

a kormánypárti képviselőcsoport „hülyeséggé nyilvánította"

a kerékpárt szállító autók harmadik rendszámáról szóló szabályt.

Az InfoRádió kereste, de egyelőre nem érte el Révész Máriusz kormánybiztost.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×