eur:
392.93
usd:
363.55
bux:
65938.65
2024. február 29. csütörtök Elemér

Százmilliókat pereltek már el a rendőrségtől saját közalkalmazottai

A magyar rendőrség kilencezer közalkalmazottjának közel harmada perben áll a munkahelye szerinti rendőr-főkapitánysággal a garantált illetmény-különbözetének elmaradt megtérítése miatt, és most az ORFK kiadta, hogy 471 pert veszített el jogerősen az elmúlt három évben, és 317 millió forintot már ki is fizetett.

A rendőrségnél dolgozó közalkalmazottak elkeseredett küzdelmet vívnak járandóságuk kikényszerítésére. Az érdekképviseletek sorra nyerik a pereket, a rendőrség vezetése azonban nem rendezi a problémát, inkább vállalja a perek anyagi terheit.

A Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács április 10-i ülésén elhangzott, hogy 2017-ben a rendőrségnél dolgozó közalkalmazottak illetményét csak abban az esetben emelték meg, ha az nem érte el a minimálbér, illetve a garantált bérminimum összegét. Az érintett állomány mintegy 70 százaléka csak így jutott hozzá a garantált bérminimum szerinti illetményéhez.

Az ORFK az Atv.hu megkeresésére közölte, az elmaradt illetmény-különbözetek miatt a rendőrség

471 pert veszített el jogerősen az elmúlt három évben,

és – a perköltséget nem számítva – 317 millió forintot már ki is fizetett az érintett közalkalmazottaknak.

További kétezer munkaügyi per folyik még, vagyis milliárdos nagyságrendben terheli majd meg a rendőrség büdzséjét a törvénytelen gyakorlat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Oroszország-kutató: Vlagyimir Putyin már a 2030-ig tartó elképzeléseit vázolta

Oroszország-kutató: Vlagyimir Putyin már a 2030-ig tartó elképzeléseit vázolta

Vlagyimir Putyin orosz elnök szokásos évértékelő beszéde inkább a közelgő elnökválasztás előtti kampányesemény volt, amelynek hangulata sokkal kevésbé volt fenyegető a nyugati hatalmaknak, mint egy évvel korábban – értékelt Vigóczki Máté Oroszország-kutató
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.01. péntek, 18:00
Kandrács Csaba
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Megjelent a kormány javaslata, hamarosan kriptókat is kínálhatnak a bankok Magyarországon

Megjelent a kormány javaslata, hamarosan kriptókat is kínálhatnak a bankok Magyarországon

Társadalmi egyeztetésre bocsátotta a kormány az NGM kriptós törvényjavaslatát, amely a kriptoeszközök piacairól szóló uniós szabályokat a hazai jogrendbe emeli át. A törvény indoklása szerint a javaslat kiterjed a kriptoeszközök Magyarországon történő kibocsátására, kereskedési bevezetésére, a Magyarország területén végzett kriptoeszköz-szolgáltatásra, valamint a felügyeleti feladatok ellátására. Ez megnyitja at utat a kirptoeszközök bevezetése előtt a hagyományos pénzintézeti szektorban. A javaslatból az is kiderül, hogy az MNB lesz a kriptoszolgáltatásokat és kriptoeszközöket felügyelő hazai felügyeleti szerv.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×