eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán
A veronai buszbaleset életmentő tanárainak adnának kitüntetést

A veronai buszbaleset életmentő tanárainak adnának kitüntetést

Kezdeményezés indult, hogy a veronai buszbalesetben emberek életét mentő tanárok és egy diák kitüntetést kapjon. Ketten közülük nemcsak kockáztatták az életüket, hanem tragikus halált is haltak.

"A veronai buszbalesetben 16-an haltak meg, felnőttek és gyerekek egyaránt. Azonban volt 2 olyan személy, akik példás magatartásukkal és segítségükkel megakadályozták, hogy a 16 halott még több legyen. Feláldozták saját életüket, mit sem törődve azzal, hogy mi lesz velük, csak azért, hogy a tanítványaik életét megmentsék" - írja a kezdeményező, Palik Zsófia a Peticiok.com oldalon, ahol csatlakozni is lehet.

Egy tanár és egy diák, akit az ablaktörő kalapáccsal a kezében találtak meg, a többiek mentése közben vesztette életét, míg a szintén az utasok sorát kimenekítő Vígh György elvesztette két gyermekét és feleségével együtt súlyosan megsérült.

Ezért most petíció indult azért, hogy életmentők emlékérmet kapjanak, a felhívást már csaknem kétezren írták alá.

Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében balesetet szenvedett egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Nagy esésből álltak talpra az amerikai tőzsdék

Nagy esésből álltak talpra az amerikai tőzsdék

Csúnyán lefordultak az amerikai tőzsdék tegnap, a Dow közel egy éve nem zárt ennyire rossz napot, de a két másik vezető index is komoly esést szenvedett el. Rontotta a hangulatot, hogy a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyve és az erős amerikai gazdasági adatok ráerősítettek a hosszabb ideig magasan maradó kamatok narratívára. Az ázsiai tőzsdék ezek után szintén lejjebb kerültek, és Európában is esés látszott ma, az USA tőzsdéi azonban javítani próbálnak a tegnapi esés után. Itthon komoly mínuszba került az OTP és a Mol árfolyama, azonban nem érdemes megijedni, hiszen ezt mindkét papír esetében az osztalékszelvény-vágás okozta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×