eur:
392.13
usd:
366.34
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
A veronai buszbaleset életmentő tanárainak adnának kitüntetést

A veronai buszbaleset életmentő tanárainak adnának kitüntetést

Kezdeményezés indult, hogy a veronai buszbalesetben emberek életét mentő tanárok és egy diák kitüntetést kapjon. Ketten közülük nemcsak kockáztatták az életüket, hanem tragikus halált is haltak.

"A veronai buszbalesetben 16-an haltak meg, felnőttek és gyerekek egyaránt. Azonban volt 2 olyan személy, akik példás magatartásukkal és segítségükkel megakadályozták, hogy a 16 halott még több legyen. Feláldozták saját életüket, mit sem törődve azzal, hogy mi lesz velük, csak azért, hogy a tanítványaik életét megmentsék" - írja a kezdeményező, Palik Zsófia a Peticiok.com oldalon, ahol csatlakozni is lehet.

Egy tanár és egy diák, akit az ablaktörő kalapáccsal a kezében találtak meg, a többiek mentése közben vesztette életét, míg a szintén az utasok sorát kimenekítő Vígh György elvesztette két gyermekét és feleségével együtt súlyosan megsérült.

Ezért most petíció indult azért, hogy életmentők emlékérmet kapjanak, a felhívást már csaknem kétezren írták alá.

Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében balesetet szenvedett egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×