eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Az óraátállításról is vitáznak ma a képviselők

Az Országgyűlés ma tárgyalja a kormány versenyképesség-növelésről szóló adócsomagját, valamint a Jobbik javaslatára az óraátállítás megszüntetésének lehetőségét.

A hét utolsó ülésnapja reggel 9 órakor kezdődik, a nemzetgazdasági tárca többéves adócsökkentési programját tartalmazó javaslatáról az első napirendi pontban kezdődik összevont vita. A parlament így már jövő heti, vagyis várhatóan idei utolsó ülésén elfogadhatja az előterjesztést, amelyben a kormány a vállalkozói világ minden szegmensében adócsökkentést kíván végrehajtani, így egyebek mellett a jelenlegi 10, illetve 19 százalékról jövőre egységesen 9 százalékra csökkenti a társasági adó mértékét.

Ezt követően kezdődhet általános vita az óraátállítás megszüntetésének szükségességéről. A Jobbik a javaslatában azt kezdeményezi, hogy az évenkénti kétszeri óraátállítás helyett a nyári időszámítás maradjon állandóan életben.

A parlament ülése a Miniszterelnökség azon indítványának tárgyalásával érhet véget, amelyben a tárca a közigazgatási hatóságok által lefolytatott eljárások során fizetendő egyes illetékek és igazgatási szolgáltatási díjak megszüntetésére tesz javaslatot.

A parlament honlapján elérhető információk szerint az Országgyűlés jövő hétfőn tartja idei utolsó ülését.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×