eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Hogyan heverhetett napokig egy holttest a kórházi mosdóban?

Belső vizsgálat és igazságügyi orvosszakértői vizsgálat is indult a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház mosdójában talált többnapos holttest miatt. Az intézmény az eljárások lezárásáig nem ad több tájékoztatást.

Több napja ott lehetett a holttest, amelyet vasárnap találtak meg a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház 9. emeletének női mosdójában, a csecsemő- és koraszülött osztály mellett.

Az InfoRádió úgy tudja, egy hajléktalanról van szó, aki valószínűleg agyvérzés vagy szívroham következtében vesztette életét.

A Jahn Ferenc Kórház közleményt adott ki, amely szerint november 27-én délelőtt a főépület egyik nyilvános wc-jében elhunytat találtak. A rendőrséget haladéktalanul értesítették, pár percen belül megérkeztek, és elkezdték a helyszínelést.

Az elhunytra a 9. emeleti nyilvános, látogatói, nem betegellátó osztályon található mellékhelyiségben, egy belülről elreteszelt fülkében találtak rá kollégáink, amikor a takarítónő a bezárt fülkét akarta kinyitni. A helyszínelést végző nyomozók szóbeli tájékoztatása szerint idegenkezűségre utaló nyomot nem találtak, a holttestet az Igazságügyi Intézetbe szállították át. A halál okáról és időpontjáról csak a hatósági kórbonctani vizsgálat eredményének ismeretében lehet felelősen nyilatkozni.

A kórház vezetése haladéktalanul részletes belső vizsgálatot rendelt el és mindenben együttműködik az ügyben eljáró hatóságokkal, de további részletekről csak a hatósági eljárás és a részletes belső vizsgálat lefolytatását követően ad tájékoztatást.

Ócsai Lajos az OTH járványügyi főosztályának nyugalmazott vezetője az Inforádiónak azt mondta: szigorú előírások vonatkoznak a kórházi takarításra, amelyeket általában az intézmény saját működési szabályzatában rögzít.

"Minden kórházban a szervezeti működési szabályzatban vagy a takarítási útmutatóban szabályozva van, hogy mit, milyen időközönként és mivel kell takarítani, fertőtleníteni. Ez így lehetett a Dél-pesti Kórházban is. Egyébként

közegészségügyi problémát a hulla nem jelent, ha nem érintkezik vele senki.

Ez pedig itt nem történt meg, tehát nem volt ilyen érintkezés" - fogalmazott.

Az InfoRádió úgy tudja: takarítócég végzi a fertőtlenítést a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban, amelynek felelősségét jelenleg is vizsgálják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×