eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Nyárig marad a felfordulás a Komjádiban

Újabb szakaszához érkezett a Császár-Komjádi Sportuszoda felújítása. A munkálatok június közepéig tarthatnak.

Az InfoRádió értesülései szerint újabb munkálatok kezdődtek a Császár-Komjádi Sportuszodában. Hallgatóink jelezték, hogy a hét eleje óta egyes öltözőket kiürítettek, és a vendégek konténerekben kialakított mobil-öltözőket használhatnak. Az uszoda látogatói szerint ezek nem túl praktikusak, és nem tudják bennük tárolni a saját holmijukat.

Kérdéseinkkel a fenntartó Nemzeti Sportközpontokhoz (NSK) fordultunk, szerettük volna megtudni, hogy a Császár-Komjádi uszoda rekonstrukciója most hol tart, jelenleg milyen munkálatokat végeznek el, és valóban olyan épületrészeket bontanak el, amelyeket az elmúlt időszakban felújítottak a fűtéskorszerűsítés keretében. Arra is szerettünk volna választ kapni, hogy milyen öltözési lehetőségeket tudnak biztosítani a vendégeknek. Kérdéseinkre péntekig nem kaptunk választ.

Az NSK internetes oldalán november 8-án megjelent tájékoztatóban arról írnak, hogy a 2017-es budapesti vizes világbajnokság színvonalas megrendezése érdekében fontos a Császár-Komjádi Sportuszoda rekonstrukciója, ezért november első hetében elkezdték a fedett medencetér felújítását, a munkálatok befejezésének határideje pedig június közepe.

Az NSK közölte azt is, hogy a Császár uszoda 50 méteres medencéje november 14. és 18. között korlátozottan áll a közönség rendelkezésére, reggel 6 óra és 13.30 között a medence hosszában korlátozott mennyiségű pályával, 14 és 16 óra között pedig keresztben, szintén korlátozott mennyiségű pályával. Az NSK honlapján arról nem tájékoztatnak, hogy az öltözési lehetőségeket a munkálatok milyen mértékben érinti.

Korábban az InfoRádió is beszámolt arról, hogy szeptembertől a Dagály Strandfürdő és Uszoda is zárva van az új nemzeti uszoda építése miatt. Fürjes Balázs a kiemelt fővárosi beruházások kormánybiztosa szeptemberben megerősítette, hogy két-három hónappal a tervezett határidő előtt elkészülhet a Dagály Úszóaréna. 

A közeljövőben azonban a fővárosban jelentősen korlátozódnak az úszni vágyók választási lehetőségei. A Tüskecsarnokban található uszodát már átadták, de a létesítmény többször is zárva volt az elmúlt hónapokban, így a fővárosiak azt is csak korlátozottan érhetik el, ráadásul jelentősen kiesik a Margitsziget vonzáskörzetéből. 

Korábban Czinege Szilvia, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. marketingigazgatója kiemelte, hogy a fővárosi fürdők és strandok képesek újabb vendégek fogadására, ha egyes budapesti létesítmények felújítás miatt zárva lesznek. 

A NSK szeptemberben közölte: dolgoznak azon, hogy a felújítás alatti pótlólagos létesítményhasználat minden érintett számára kedvező legyen, a medencék elérhetőségéről és a pontos ütemezésről a tájékoztatják a versenyzőket és a lakosságot.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×