eur:
394.06
usd:
365.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Rogán Antal büntetőfeljelentést tesz

A Miniszterelnöki Kabinetiroda szerint Juhász Péternek, az Együtt alelnökének "hazugsággyárához" az elmúlt napokban több magyar sajtóorgánum is asszisztált, a hazugságok terjesztőivel szemben Rogán Antal miniszter büntetőfeljelentést tesz.

A közleményben az áll: "a hazugságok terjesztőivel szemben ma már a polgári peres eljárás nem elegendő, így miniszter úr az érintett ügyekben büntetőfeljelentést tesz".

A Miniszterelnöki Kabinetiroda cáfolatként idézi a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak az MTI-hez szintén szombaton eljuttatott közleményét, mely szerint Rogán Antal az elmúlt egy hétben nem járt az Egyesült Arab Emírségekben. A KKM azt írta: a Miniszterelnöki Kabinetiroda kérésére a tárcának az Egyesült Arab Emírségekbe akkreditált nagykövete érdeklődött az ország illetékes hatóságainál arról, hogy Rogán Antal a közelmúltban járt-e az EAE területén. A hatóságok november 4-i válasza szerint Rogán Antal az elmúlt egy hétben sem diplomata útlevéllel, sem magánútlevéllel nem járt az EAE területén.

Korábban Juhász Péter Facebook-oldalán tette közzé, hogy Rogán Antalt Dubajban, az 5 csillagos Palm Hotelben szállt meg, november 3-án Varga Lajos, a Valton Security tulajdonosának társaságában látták őt ott.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda közleményében ugyancsak idézte az MTI szombat reggel kiadott hírét, amelyben a rendőrség és az ügyészség cáfolta, hogy őrizetbe vettek volna egy belvárosi ügyvédet, akit tettenérés során, több száz millió forinttal együtt kaptak el. Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője azt mondta: az ügyészség nem folytatott ilyen akciót és nincs tudomása arról, hogy ilyen ügyben eljártak volna. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) ugyancsak arról tájékoztatott, hogy ilyen ügyről nincs tudomása.

A Vasárnapi Hírek szombaton megjelent számában írt arról, hogy a Terrorelhárítási Központ közreműködésével őrizetbe vettek egy belvárosi ügyvédet, akinél több száz millió forint készpénzt is találtak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×