eur:
393.84
usd:
367.76
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Legyünk óvatosak a gyertyákkal, mécsesekkel!

Legyünk óvatosak a gyertyákkal, mécsesekkel!

November elején átlagosan húsz olyan esethez riasztják a tűzoltókat, ahol kegyeleti gyertyák okozzák a temetői- vagy lakástüzet. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ezért mindenkit arra kér, körültekintően járjon el a hétvégén.

Mindenszentekkor és a halottak napján nagyon fontos, hogy a megemlékezés gyertyáit körültekintően gyújtsuk meg, hiszen nagyon gyakran ebből alakulnak ki komoly tűzesetek – hívta fel a figyelmet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.

„Nagyon fontos, hogy a temetőben csak addig égjen a mécsestartóban meggyújtott mécses, amíg jelen vagyunk. Otthon úgy helyezzük el a gyertyákat, hogy a közelben ne legyen éghető anyag, ha pedig kimegyünk a szobából, oltsuk el a mécsest” - figyelmeztetett Mukics Dániel.

Egyre gyakoribb, hogy Magyarországon is megünnepeljük a Halloweent, és ehhez töklámpásokat készítünk. Nagyon fontos, hogy ezeket biztonságos helyre tegyük, ezek miatt is gyakoriak a tűzesetek – mondta a katasztrófavédelem szóvivője.

„Ha a töklámpást szabad területre, a lakóingatlan elé tennénk, szél esetén fújjuk el benne a gyertyát!” - hangsúlyozta Mukics Dániel.

A statisztikák szerint november első napjain megnő a tűzesetek száma. Ekkor körülbelül húsz esetben riasztják a tűzoltókat kifejezetten olyan tűzesetekhez, amelyek temetőkben vagy lakásokban kegyeleti gyertyák és mécsesek miatt keletkeztek – mondta el az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.

„Szerencsére a legtöbb esetben csak néhány ezer forintos kár keletkezik, de sajnos minden évben előfordul, hogy komolyabb tűzeset keletkezik vagy akár meg is semmisül egy ingatlan azért, mert egy kegyeleti gyertyát gyújtott valaki” - mondta Mukics Dániel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×