eur:
393.85
usd:
365.06
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Vásárlással segíthet

"Apró segítség, hatalmas öröm" elnevezéssel indít jótékonysági akciót a Magyar Vöröskereszt két céggel. A program keretében a vásárlók bevonásával szeretnék támogatni a szegény családokat - mondta az InfoRádióban Nagy Gábor, a szervezet főigazgató-helyettese.

A Magyar Vöröskereszt főigazgató-helyettese kiemelte, a statisztikai hivatal adatai szerint a magyar társadalom 14,9 százaléka szegénységben él. A hét év alatti gyerekek 49 százaléka, nagyjából 130 ezren naponta különböző nehézségekkel küzd, ezer gyerek rendszeresen éhezik is.

„Ez az összefogás ezen próbál segíteni. Ezek a cégek régóta támogatják a Magyar Vöröskeresztet. A kezdeményezés keretében mától december 7-ig az egyik üzlethálózatban vásárolt termékek árának 1 százaléka lesz a segítség” - tette hozzá Nagy Gábor.

A szervezet főigazgató-helyettese elmondta, a Magyar Vöröskereszt tíz családok átmeneti otthonát működtet, ahol rászoruló családok, főként anyák és gyermekeik élnek. A cégek őket termékadományokkal is támogatják. Ha van lehetőség, a szervezet a hozzájuk forduló családokat is segíti.

„Pelenkát, ágyneműt, ruhát, játékokat és minden olyat biztosítunk, ami a lakásokat kicsit otthonosabbá teszi. Mindezt szeretnénk karácsonyra, de minél hamarabb eljuttatni” - hangsúlyozta Nagy Gábor.

Az összegyűlt pénzből az intézményekben élő családok étkezése fog részben megoldódni és élelmiszercsomagokat állítanak össze, amelyeket a termékadományokkal együtt juttatják el – mondta a Magyar Vöröskereszt főigazgató-helyettese.

„Reményeink szerint az adományoktól függően több ezer családot fogunk tudni így segíteni” - mondta Nagy Gábor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×