eur:
393.13
usd:
367.31
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Önálló cégként folytatja a Net Média Zrt.

A Balogh Gabriella és Bán Zoltán tulajdonában álló NT2016 Kft. október 26-án megvásárolta a Portfoliót kiadó Net Média Zrt-t a Közép-európai Média és Kiadó Zrt.-től (CEMP-től).

A Net Média Zrt.-hez tartozik a Portfolio internetes gazdasági újságon kívül a Penzcentrum.hu, az agrarszektor.hu agrárgazdasági szakportál. A társaság számos konferenciát és egyéb rendezvényt szervez, Budapesten, vidéken, és külföldön, de nevéhez köthető a Portfolio Online Tőzsde, illetve a Portfolio Financial pénzügyi adatszolgáltatás is. A tranzakció keretében a vevők birtokába kerül az Alfatrader márkanéven deviza és CFD kereskedési szolgáltatásokat kínáló CEMP Trade Kft. A vevők kölcsönből és saját forrásból finanszírozzák a management buyout tranzakciót.

A társaság integrált B2B és B2C szolgáltatásokat kínál, 2016-os bevételeinek várhatóan mindössze harmada kapcsolódik a médiaüzletághoz. Az új tulajdonosok a jövőben számottevően szeretnék növelni a társaság külföldi jelenlétét, B2B szolgáltatásait és elkötelezettek a KKV szektor pénzügyi kultúrájának fejlesztése iránt. A jelenlegi külföldi konferenciahelyszínek (London, Bécs, Bukarest, Belgrád) várhatóan számos új várossal bővülnek. 

Balogh Gabriella a CEMP igazgatósági tagja, az MLSZ elnökségi tagja és számos alapítvány tevékenységét segíti. 

Bán Zoltán 2000-ben csatlakozott a Net Médiához, 2009 óta a társaság vezérigazgatója.

Az új tulajdonosok köszönetüket fejezik ki dr. Spéder Zoltánnak, aki 2007 óta a CEMP-en keresztül többségi tulajdonosként, 2009-től pedig a Net Média Zrt. igazgatósági elnökeként is az elmúlt 9 évben aktívan segítette a társaság szakmai munkáját és fejlődését.

A Közép-európai Média és Kiadó Zrt. az InfoRádió Kft. 100 százalékos tulajdonosa.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×