INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Nem vizsgálják, hogy a rendőrség hibázott-e Bőnyben

Infostart / InfoRádió
A Központi Nyomozó Főügyészség nem vizsgálja, hogy hibáztak-e a hatóságok a szerdai, bőnyi intézkedés során. A településen a 76 éves gyanúsított szerdán lőtt le egy rendőrt. A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai egy előre tervezett házkutatásra mentek a férfi házához, aki több lövést adott le a nyomozókra.

„Mivel rendőr sérelmére emberölést követtek el, így az eljárás a Központi Nyomozó Főügyészség hatáskörébe tartozik. Az ügyészség ebben az esetben magát a bűncselekményt vizsgálja, vagyis az emberölést, illetve a lőfegyverrel visszaélés bűntettét” - tájékoztatott az intézmény szóvivője.

„A Központi Nyomozó Főügyészség győri regionális osztálya szerdán gyanúsítottként hallgatta ki a férfit hivatalos személy sérelmére több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettének és lőfegyverrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt” - közölte Nagy Andrea.

Csütörtökön elrendelték a gyanúsított előzetes letartóztatását. Az indítványt a szökés, elrejtőzés veszélyére, a bizonyítási eljárás meghiúsításának veszélyére és a bűnismétlés veszélyére alapozták. A férfit a Terrorelhárítási Központ átszállította a büntetés-végrehajtás központi kórházába, Tökölre.


A címlapról ajánljuk