eur:
393.24
usd:
367.33
bux:
65863.72
2024. április 23. kedd Béla

Egyeztetett az ellenzék az előválasztásról

Megkezdődött az ellenzéki egyeztetés az előválasztásról csütörtökön - tudatta a tárgyaláson résztvevő nyolc párt.

Közleményükben azt írták: "a demokratikus ellenzéki pártok részvételével megtörtént az első egyeztetés az előválasztásról és kapcsolódó kérdésekről".

A tárgyaláson részt vett a Balpárt, a Demokratikus Koalíció, az Együtt, az Európai Bal, a Liberálisok, a Magyar Szocialista Párt, a Modern Magyarország Mozgalom és a Párbeszéd delegációja. Azt írták, a tárgyalás konstruktív légkörben zajlott, és a felek megállapodtak a megoldáskeresés folytatásában.

A Párbeszéd október 2-án jelentette be, hogy erre a hétre egyeztetésre hívják a demokratikus ellenzék pártjait. Az ellenzéki párt előzőleg, már június közepén arról tájékoztatott, hogy kidolgozta előválasztási koncepcióját. Szerintük a demokratikus ellenzék egyetlen esélye, ha 2018-ra megtalálják azt "a 106 igaz embert", aki bírja a helyi közösségek bizalmát és integrálni tudja a kormányváltást akaró szavazókat.

A Párbeszéd akkor a Jobbikon kívül minden ellenzéki pártot és több parlamenten kívüli szervezetet is meghívott az egyeztetésre. Az LMP jelezte, hogy nem vesz részt a megbeszéléseken.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×