eur:
389.07
usd:
363.59
bux:
68073.37
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Megmenekülnek a nagymúltú tanodák - lapszemle

Minél előbb, várhatóan már jövő hónapban új pályázatot ír ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma, amire a korábbi pályázaton hoppon maradt, nagy szakmai tapasztalatú tanodák jelentkezhetnek – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Szűcs Norbert, a 86 tanodát összefogó TanodaPlatform vezetője.

Magyar Idők arról ír, hogy havi két szabad vasárnapot és a hét utolsó napján legfeljebb napi nyolcórás munkavégzést tartalmazhat a kiskereskedelmi dolgozók számára az a törvénymódosító javaslat, amelyet a KDNP az év végéig a parlament elé terjeszt a vasárnapi boltzár eltörlése nyomán. Harrach Péter, a párt frakcióvezetője azonban aláhúzta, hogy a tervezet elemei még változhatnak.

Továbbra is üresen marad a tartósan, vagyis legalább fél éve betöltetlen praxisok több mint 90 százaléka, nem hozta meg ugyanis a várt sikert az idei letelepedési és praxisjogvásárlási támogatás – tudta meg a Magyar Nemzet. Hiába kaphatnak akár tízmillió forintot is azok, akik tartósan háziorvos nélkül maradt körzetet vállalnak, mindössze 23 orvos élt ezzel a lehetőséggel, pedig jelenleg 280 praxis van az országban.

Végelszámolásból felszámolásba ment át a Gresham-palotát luxusszállóvá alakító Gresco Zrt. ellen két éve indított eljárás - írja a Világgazdaság. A cikk szerint a társaság saját tőkéje mínusz 9,8 milliárd forintnyi volt július végén, de a tízmilliárd forintot közelítette kötelezettségállománya; az eljárásváltásra éppen azért került sor, mert a társaság tartozásai meghaladták a vagyonát. A cég nem folytatott tevékenységet 2011 óta, amikor eladta a szállodát a Gresham-mélygarázzsal együtt az Ománi Szultánság befektetési alapjának, formálisan a Sas Holding Kft.-nek.

Minél előbb, várhatóan már jövő hónapban új pályázatot ír ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma, amire a korábbi pályázaton hoppon maradt, nagy szakmai tapasztalatú tanodák jelentkezhetnek – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Szűcs Norbert, a 86 tanodát összefogó TanodaPlatform vezetője. Néhány hete derült ki, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatásával foglalkozó tanodák számára kiírt uniós pályázaton az évtizedes múltú, szakmai referenciának számító műhelyek rendre elbuktak, míg olyanok nyertek támogatást, amelyek korábban még nem működtettek ilyen tanodákat.

A legmagasabb szintű kormányzati egyeztetések folynak a Rail Cargo Hungaria – az egykori MÁV Cargo – részleges visszavásárlásáról – tudta meg iparági forrásokból a Magyar Idők. A tárgyalások sikerét a lap szerint elősegítheti, hogy az osztrák kancellár, Christian Kern jelenlegi posztjára éppen az osztrák szövetségi vasút vezetői székéből érkezett. Az osztrák szövetségi vasútnak a szocialista–liberális kormány 2008-ban 102,5 milliárd forintért adta el a hazai vasúti áruszállító vállalatot.

A portfolio-n arról olvashatnak, hogy az Európai Bizottság nagyszabású, uniós szintű társaságiadó-reformot javasol, kedden be is mutatta a tervezetet. A cél a növekedésbarát és tisztességes adórendszer, valamint az adóelkerülés elleni hatékonyabb fellépés, amivel a bizottság hadat üzenne az agresszív adótervező multicégeknek.

Megszüntetné a vásárlások után kapott papír blokkokat az egyik brit kiskereskedelmi lánc - írja a pénzcentrum.hu. Azok, akik élnének az új lehetőséggel, telefonjukra kaphatnának egy digitális számlát, de persze a hagyománykövető vásárlók számára az áruház-lánc a jelenlegi rendszert is fenntartaná.

A napi.hu szerint nem hogy megtorpanna, inkább erősödik a kereslet a Velencei-tó körül, ám a fővárossal ellentétben, itt nem a befektetők, hanem az ideköltőző vásárlók dominálják a piacot. A vevők 90 százaléka fővárosi otthonát cseréli Velencei-tavira - állítják a helyi ingatlanközvetítők. Bővebben a témáról a 9 órakor kezdődő Üzleti Reggeli című műsorunkban hallhatnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
A mesterséges intelligencia felveszi a harcot a banki csalásokkal

A mesterséges intelligencia felveszi a harcot a banki csalásokkal

A Visa két új mesterséges intelligencia alapú csalásmegelőző, kockázatcsökkentő megoldást jelentett be, melyek a csalások lehetőségét az azonnali, számlák közötti és az online fizetések esetében csökkentik a Visa hálózatán belüli és azon kívüli tranzakciók esetén is - közölte a társaság. A csalásokról és a fizetési trendekről is szó lesz a Portfolio június 11-ei Financial IT rendezvényén. Regisztráció itt!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×