eur:
394.03
usd:
369.58
bux:
65576.72
2024. április 23. kedd Béla

Gyurcsány szerint csalárd forgatókönyvet játszottak le a Népszabadsággal

Gyurcsány Ferenc szerint ami a Népszabadsággal történt - a lap felfüggesztése, majd kiadójának, a Mediaworks-nek az eladása - a "legocsmányabb, leggyalázatosabb" tett, amit egy kormány elkövethet a sajtószabadság, a demokrácia ellen. A Demokratikus Koalíció elnöke szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, nincs kétsége, hogy egy hónapokkal ezelőtt kidolgozott és elfogadott "csalárd forgatókönyv lejátszásának tanúi vagyunk".

Kijelentette: a DK nem kételkedik abban, hogy idén nyáron Orbán Viktor, illetve a miniszterelnök politikai és üzleti környezete megállapodott Heinrich Pecina osztrák üzletemberrel. A kormány szerinte így két legyet ütött egy csapásra: bezáratta a Népszabadságot és megszerezte az ellenőrzést 12 megyei lap felett, eközben pedig Heinrich Pecina milliárdokat keresett ezen az "ocsmány üzleten". Fura módon most nem zavarta Orbán Viktort a nemzetközi "karvalytőke" - tette hozzá.

A DK a Népszabadság bezárása miatt már kivonult a parlamentből, de nem hagyják így az ügyet - jelentette ki. Azt ígérte, hogy egy új, demokratikus kormány, a jog eszközével, tisztességes eljárással, "ki fogja csavarni Mészáros Lőrinc kezéből, az álnok, barbár módon megszerzett sajtóbirodalmat".

A pártelnök azt ígérte, hogy egy új sajtótörvénnyel és a hozzá kapcsolódó eljárások tömegével egyszer és mindenkorra biztosítják, hogy a magyar sajtó szabad és független legyen. Se jobb, se baloldali pártsajtó nem lesz többé - folytatta, hozzátéve: a közmédiát a mostani formájában megszüntetik, független médiumokat és valódi közszolgálati tévét, rádiót és hírügynökséget fognak létrehozni.

A Mediaworks október 8-án függesztette fel a Népszabadság kiadását arra hivatkozva, hogy a lap példányszáma az elmúlt években folyamatosan csökkent, és az újság több milliárdos veszteséget termelt. Az Opimus Group Nyrt. kedden a BÉT honlapján tette közzé, hogy a tulajdonában lévő Opimus Press Zrt. vette meg a Mediaworks Hungary Zrt.-t.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Érdekes kutatás jelent meg a magyar fiatalokról: rosszabb véleménnyel vannak saját generációjukról, mint az idősebbek

Érdekes kutatás jelent meg a magyar fiatalokról: rosszabb véleménnyel vannak saját generációjukról, mint az idősebbek

A legtöbb korosztályban tízből négyen értettek egyet azzal, hogy a fiatalok túl sokat költenek szórakozásra, divatra, valamint tízből hárman gondolták úgy, hogy a harminc alattiak csak a mának élnek - derül ki abból a friss országos kutatásból, amelynek eredményeit az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége hozta nyilvánosságra. A kutatás egyik érdekes tanulsága, hogy a fiatalok több esetben is rosszabb véleménnyel vannak saját generációjukról, mint az idősebbek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×