eur:
395.1
usd:
371.67
bux:
66268.4
2024. április 16. kedd Csongor

Segítséget vár a miniszterelnöktől a főpolgármester

A miniszterelnöktől vár megoldást Tarlós István, miután jó ideje egy helyben toporog a 3-as metró felújításának ügye. A főpolgármester szerint 60 buszt kellene összeszedni ahhoz, hogy legalább egy szakaszon elkezdődhessen a munka. A BKK vezérigazgatója este hat órától az InfoRádió Aréna című műsorának vendége lesz.

Időhúzásról, vacakolásról beszélt a főpolgármester miután a Közbeszerzési Döntőbizottság megsemmisítette a BKK metrópótlóbusz-tenderét. Tarlós István és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter közt jó ideje gyakoriak a nyilvános összeszólalkozások, és most már úgy tűnik: sehogy sem jutnak dűlőre a buszok ügyét illetően.

 „Azt gondolom, hogy a magyar emberek számára az, hogy az ország nagyvárosaiban és a fővárosban magyar autóbuszok közlekedjenek újra és ez munkahelyeket, ipart, gazdaságokat és vállalkozásokat segítsen, mindenki számára elfogadható, pártállástól függően.”

 Ezt még Lázár János mondta a nyár elején, a főpolgármesternek azonban meggyőződése, hogy lehetetlen időben összeszedni a szükséges buszokat – akkor ha a kormány ragaszkodik a magyar gyártmányú járművekhez.

 „Nem igaz, hogy van elegendő számú magyar busz, nem tudják biztosítani, ezért mindenféle mondvacsinált ürüggyel hátráltatják a projekt megkezdését, vállalva annak kockázatát, hogy bármikor leállíthatjuk ezt a metrót. Kikérem magamnak, hogy egy ilyen projektből gyakorlatilag gúnyt űzzenek!”

 A főpolgármester szerint a Közbeszerzési Döntőbizottság hatalmas kockázatot vállalt azzal, hogy megsemmisítette a tendert, amelyben a metrópótlás idején szükséges buszkapacitást rendelték volna meg. A határozat szerint az ajánlatkérő megsértette a közbeszerzési törvényt. Tarlós azonban ismét elmondta: bármikor leállíthatják a rossz állapotú metrót.

 „Emberek életével nem szórakozunk. Ha le kell állítani ezt a metrót, nyugodtan állítsa le, tőlem erre minden politikai támogatást meg fog kapni.”

 Tarlós István a miniszterelnöktől vár megoldást, egyelőre azonban úgy tűnik, hiába. A Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója a Népszavának azt mondta: mondvacsinált, szakmailag elfogadhatatlan okra hivatkozva semmisítette meg a tendert a Közbeszerzési Döntőbizottság.

Dabóczi Kálmán kedden este hat órától az InfoRádió Aréna című műsorában beszél a részletekről.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×