eur:
395.7
usd:
372.07
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Negyedével lehet olcsóbb az internetezés

2017. január elsejétől vezetik be az internet alapcsomagot mind mobil, mind pedig vezetékes előfizetéseknél - jelentette be a Digitális Jólét Programjáért felelős miniszterelnöki biztos. Deutsch Tamás elmondta: az alapcsomag 10-15 százalékkal olcsóbb lesz, mint a most elérhető legolcsóbb csomagdíjak.

Januártól minden magyarországi szolgáltató kínálatában elérhető lesz a korszerű, megfelelő adatátviteli sebességet és adatmennyiséget biztosító Digitális Jólét Alapcsomag – közölte az InfoRádióval Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos.

Az új alapcsomag mind a mobilinternet-, mind a vezetékesinternet-előfizetés esetén legkevesebb 10-15 százalékkal lesz olcsóbb az egyes szolgáltatók kínálatában már szereplő legkedvezőbb internet-hozzáférési díjaknál azok számára, akik nem rendelkeztek előfizetéssel az előző legalább egy évben.

Deutsch Tamás emlékeztetett arra is, hogy jövő januártól 27-ről 18 százaékra csökken az internethasználat áfa kulcsa, ez pedig további 8-10 százalékkal mérsékeli az előfizetések árát.

A két intézkedés hatására mintegy 25 százalékkal lehet olcsóbban mobil- vagy vezetékesinternet-előfizetést vásárolni majd januártól – emelte ki.

A miniszteri biztos beszélt arról is, hogy nagyjából az emberek mintegy kétharmada internet-előfizető és rendszeres használó, és ez az arány elmarad az uniós átlagtól. Az intézkedésektől ugyanakkor azt remélik, hogy utolérik, majd meg is haladják az EU-s átlagot a következő években.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×