eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Az Opimus megvette a Mediaworkst

Az Opimus Group Nyrt. egyszemélyes tulajdonában lévő Opimus Press Zrt. megszerezte a Mediaworks Hungary Zrt. részvényeinek 100 százalékát – közölték a tőzsde honlapján.

A részvények átruházásához a Gazdasági Versenyhivatal kedden hozzájárult, az Opimus Press Zrt. a jóváhagyás időpontjától gyakorolhatja részvényesi jogait.

AzOpimus honlapján megjelent közlemény szerint a cég pénzügyi befektetőként kizárólag a Mediaworks Hungary Zrt. által kiadott sajtótermékek gazdaságos fenntartására törekszik, azok tartalmát - folytatva a korábbi tulajdonosok hozzáállását - semmilyen módon nem kívánja befolyásolni, különösen a véleménynyilvánítás, a szólás-, és a sajtó szabadságára tekintettel. Az Opimus Press Zrt. az újonnan megszerzett portfólió üzemeltetésének vizsgálata során elsőként és kiemelten foglalkozik a Népszabadság napilap újraindításának lehetőségével, és e tárgyban a döntést mielőbb meghozza - teszik hozzá.

A Mediaworks eddig a Heinrich Pecina osztrák üzletember érdekeltségében álló Vienna Capital Partners tulajdonában volt. A kiadóhoz tartozik a Nemzeti Sport, a Világgazdaság, a Manager Magazin, több megyei lap és életmódmagazin, valamint egy nyomda. A cég szeptemberben megvásárolta a Pannon Lapok Társasága Kft.-t, amellyel együtt egy 25 milliárdos árbevételű, 12 megyében megyei lapokat is megjelentető társasággá vált. A Mediaworks október 8-án jelentette be, hogy felfüggeszti a Népszabadság kiadását.

A Mediaworks volt tulajdonosa, a Heinrich Pecina vezette Vienna Capital Partners (VCP) közleményben tudatta az MTI-vel, hogy eladták a céget.

A közleményben egyebek mellett az áll, hogy a Mediaworks Hungary Zrt. alig pár évvel az alapítása után sikertörténetnek tekinthető: a cég több, korábban a Ringier AG, illetve az Axel Springer SE tulajdonában lévő lap felvásárlásával jött létre, majd idén szeptember végén több megyei napilap tulajdonjogát is megszerezte.

A tulajdonos cég azért döntött a Mediaworks azonnali eladása mellett, mert sokan érdeklődtek iránta, és mert a "Népszabadság kiadásának ideiglenes szüneteltetése kapcsán (amelynek megszüntetése egyszer sem merült fel reális opcióként), félrevezető és rosszhiszemű híresztelések láttak napvilágot".

Hozzátették, hogy a vevő, az Opimus Press a Népszabadság kiadásának felfüggesztését követően tett ajánlatot, és végül azért rá esett a választás, mert kinyilvánították azon szándékukat, hogy hajlandóak a felfüggesztett Népszabadság általunk tervezett újraindításának lehetőségét komolyan megvizsgálni.

"Őszintén reméljük, hogy az új tulajdonos sikerrel tovább tudja építeni a Mediaworks Hungary Zrt.-t, és meg tudja oldani a Népszabadságnál pillanatnyilag fennálló nehézségeket is" - írták.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 10:40
×
×
×
×