eur:
393.76
usd:
368.01
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Városállam épülhet Magyarország déli határán - lapszemle

Várólistán vannak a könnyűszerkezetes házakat építő cégeknél az ügyfelek - értesült a Magyar Idők. Konténerrel segíthetnének a rendvédelmi szervek dolgozóinak a határon – tudta meg a Magyar Nemzet.

Várólistán vannak a könnyűszerkezetes házakat építő cégeknél az ügyfelek - értesült a Magyar Idők. A vállalkozások, többsége már a jövő év első felére is be van táblázva. A tavalyihoz képest háromszorosára emelkedett az ilyen profilú cégek rendelésállománya, jó szakmunkásokból viszont erős hiány alakult ki az ágazatban.

Konténerrel segíthetnének a rendvédelmi szervek dolgozóinak a határon – tudta meg a Magyar Nemzet. A lap azt írja, hogy az ország déli szakaszának védelmében részt vevőknek minivárosállamot építenének, ebben a munkában pedig a magyar cégek is részt vennének. A határvédelmi szervek ellátásáról beszámoló első híradások hevenyészett esőbeállókról, és a pihenési, tisztálkodási lehetőségek hiányáról cikkeztek.

Cáfolja a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója, hogy a 3-as metró pótlóbusz tenderén nem adták meg elég pontosan a konkrét igényeket. Dabóczi Kálmán a Népszavának azt mondta, hogy szakmailag elfogadhatatlan okra hivatkozva semmisítette meg a tendert múlt szerdán a Közbeszerzési Döntőbizottság.

Elkészült az év legnagyobb hazai közúti fejlesztése: az a gyorsforgalmi út, amely Győrt köti össze Szombathellyel – írja a Magyar Idők. Az utolsó 40,9 kilométeres szakasz holnap nyílik meg, így összesen száz kilométernyi új sztrádát kötnek be ezzel az országos hálózatba.

A Magyar Nemzet szerint pártolják a járulékcsökkentést a munkaadók. Az Országos Kereskedelmi Szövetség hangsúlyozza, hogy a járulékcsökkentésnek a versenyképesség javításával kell összekapcsolódnia. Az érdekképviselet a nemzetgazdasági miniszter bejelentésére reagált, amely szerint 23 évre elhúzott járulékcsökkentés várható Magyarországon.

A Napi.hu arról közöl cikket, hogy hol van a legtöbb betöltetlen állás Magyarországon. A legfrissebb adatok szerint közel 300 ezren keresnek állást, miközben 100 ezer munkahely betöltetlen. A legtöbb nyilvántartott álláskereső – több mint 36 ezer fő – Borsod megyében van. A legkevesebb – alig több mint 3 és fél ezer - Győr-Moson-Sopronban.

Heteken belül elkezdődhet a bankok elvándorlása Londonból – írja a Portfolió. A Brit Bankszövetség vezérigazgatója a brit EU-tagság megszűnéséből eredő üzleti bizonytalanságokra hivatkozik. A cikk szerint a legrosszabb forgatókönyv "hard Brexit", vagyis ha Nagy-Britannia szabadkereskedelmi megállapodás nélkül az Európai Unió egységes belső piacáról is kivonul.

Gigabírság is lehet a vége annak, ha nyilvánosságra hozzuk az autónk fedélzeti kamerájának felvételét?– ezt a kérdést járja körül a Pénzcentrum megemlítve azt, hogy nem egyértelmű a jogi szabályozás. Ha egy közlekedési baleset után nem nyilvánvaló, hogy ki volt a hibás, a bíróságon jó eséllyel felhasználható a felvételt, ez viszont nem jelenti azt, hogy az nem büntet meg ezért az adatvédelmi hatóság.

A Napi.hu az építőiparban jelentkező szakemberhiány következményei cikkez. Megemlítik, hogy napi szinten találkoznak azzal az építtetők, hogy nem találnak kivitelezőt. Általános az is, hogy a beruházók – legyen szó akár egy családi házról - még mindig nem fordítanak elég időt az előkészítésére, a szakemberek tesztelésére, a jelentkező cégek pénzügyi stabilitásának felmérésére, referenciák kérésére. Bővebbet minderről az InfoRádió Üzleti Reggeli című műsorában hallhatnak 9 óra után.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:04
×
×
×
×