eur:
392.21
usd:
366.8
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Gyenge az internet a Kossuth téren - lapszemle

Tovább nyomoznak a soroksári nő ügyében – írja a Magyar Idők. Rendkívül gyenge lett a beltéri mobilszolgáltatás, valamint mobilinternet-lefedettség Budapesten a Kossuth téren, a szolgáltatók még keresik a megoldást a problémára - írja a Magyar Nemzet.

Tovább nyomoznak a soroksári nő ügyében – írja a Magyar Idők. Egyik gyilkosa ismerhette áldozatát, ezért újra megvizsgálják a több mint három éve megölt asszony kapcsolatait. Az ötmilliós nyomravezetői díj ellenére eddig kevés állampolgári bejelentés érkezett.

Rendkívül gyenge lett a beltéri mobilszolgáltatás, valamint mobilinternet-lefedettség Budapesten a Kossuth téren, a szolgáltatók még keresik a megoldást a problémára - írja a Magyar Nemzet. A napilap szerint a problémát az okozza, hogy a szolgáltató társaságoknak le kellett szerelniük a bontásra ítélt Magyar Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége székházának tetejéről a bázisállomásokat.

A Magyar Idők szerint a Nemzetbiztonsági hivatal pénzelhette a Political Capitalt. A lap Földesi-Szabó László PestiSrácok.hu-nak adott nyilatkozatára hivatkozva úgy fogalmaz: az általa elnökölt alapítvány a szélsőségesek felderítésével megbízott cég és a hatóság közötti közvetítőként kapott szerepet.

A külföldi vendégek vonzásában a vidéki szállodák messze megelőzték a budapestieket és jó évet teljesít a vidéki turizmus egésze - olvasható a Világgazdaságban. Január és augusztus között a Budapesten kívüli szállodákban a külföldi vendégéjszakák száma 9,6, a fővárosiakban 0,4 százalékkal nőtt. Az adatok szerint leginkább a környező országokból nőtt meg a forgalom, de a legtöbb vendég továbbra is Németországból, és az Egyesült Királyságból érkezik.

Az adóváltozások miatt a szomszédos országokhoz képest jelentősen nőttek Magyarországon az üzemanyag költségei. Ausztriában, illetve Szlovákiában gázolajból több tíz forinttal olcsóbban lehet tankolni, a benzin is kevesebbe kerül – olvasható a napi.hu-n.

A betegek egészségét, biztonságát és ellátását veszélyeztető helyzet alakult ki az Országos Mentőszolgálatnál Máté Gábor megbízott főigazgató vezetése alatt az elmúlt tíz hónapban – erről az OMSZ öt régiójának igazgatója írt levelet az emberi erőforrások miniszterének. A levélről a Hír TV után a Magyar nemzet számolt be.

Januártól adómentesen támogathatja bármely munkahely a dolgozói albérleti költségeit. Persze az adómentes albérlet-támogatást nem kaphatja meg mindenki, annak szigorú feltételei vannak – a részletekről a napi.hu-n olvashatnak.

Kifulladóban a külföldi pénzek hazamenekítése. A Portfolió szerint az eddigi adatok alapján a harmadik negyedév bizonyult a leggyengébbnek idén a Stabilitás Megtakarítási Számlákon elhelyezett pénzek tekintetében, a júliustól szeptemberig terjedő időszakban ugyanis csak 81 darab új számlát nyitottak, az ezeken elhelyezett új megtakarítások pedig még a 8 milliárd forintot sem érték el. Ennél gyengébb negyedéves adatokat csak az SMSZ indulásakor, 2014 első negyedévében könyveltek el.

A hónap végéhez közeledve mindenkinek jól jönne egy kis extra pénz. A Pénzcentrum most olyan kereseti lehetőségeket gyűjtött össze, amivel szinte bárki könnyedén és gyorsan juthat egy kis mellékeshez, akár főállású munka mellett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×