eur:
394.03
usd:
364.7
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Katonanőre támadt egy szír férfi Röszke közelében

A Csongrád Megyei Főügyészség kezdeményezte az előzetes letartóztatását annak a szír férfinek, aki Röszke külterületén a határzár mellett támadt egy ott szolgálatot teljesítő őrvezető nőre - közölte a főügyészség szóvivője.

Szanka Ferenc elmondása szerin a férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének kísérletével gyanúsítják.

A gyanú szerint a férfi - akit Németországban az eddigi adatok szerint menekültként vettek nyilvántartásba - a magyar-szerb határon felállított kerítésen keresztül kívánt Szerbiába jutni Röszke külterületén csütörtök este, úti célja Törökország volt.

A férfit észrevette a három társával szolgálatot teljesítő őrvezető nő, aki egy kicsit eltávolodott kollégáitól. Ekkor a gyanúsított egy közel egy méteres, kihegyezett akáckarót feje fölé emelve rátámadt a sértettre, mintegy 15 méter távolságból felé közeledve. Ezt észrevették a katona járőrtársai is, akiknek egy méterre a sértettől sikerült megállítaniuk a szír férfit, és így megakadályozták a támadás befejezését - tudatta a csoportvezető ügyész.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×