eur:
387.02
usd:
356.53
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Itt épülhet a szuperkórház

A Kelenföldi pályaudvar közelében épülhet meg a dél-budai szuperkórház. A fővárosi egészségügyi rendszer átszervezésével megbízott kormánybiztos egy konferencián egy konkrét helyszínt is megnevezett.

 A kormány döntött arról, hogy a Kelenföldi pályaudvar közelében építi meg a dél-budai egészségügyi centrumot - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Lázár János elmondta, a tervek szerint ez egy több mint ezer ágyas, új egészségügyi intézmény lesz, amelyhez jól megépített infrastruktúra csatlakozik.

„Mindenféleképpen az M1/M7-es autópályához közeli területen szeretnénk a kórházat megépíteni, amely közel van a metróhoz, és ahol az autóbusz közlekedés, autóbusz csatlakozás is megteremthető. A beruházáshoz körülbelül egy 8-10 hektáros telek, telkek megvásárlására lesz szükség” - közölte a miniszter.

A dél-budai szuperkórház konkréten az Andor utca és a Than Károly utca által határolt területen épülhet meg – ezt a Magyar Idők közlése szerint Cserháti Péter, a főváros egészségügyének átszervezésével megbízott kormánybiztos árulta el csütörtökön egy konferencián.

De a Figyelő is úgy tudja, hogy az Andor utca lehet az egyik lehetséges helyszín. Lázár János, miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón azt közölte, hogy a tervezői munka előkészítésére felhatalmazást adtak az emberi erőforrások miniszterének, és kiválasztották a tervezői munka előkészítőjét is.

„A beruházás tervezői munkájának előkészítésével a kormány Noll Tamás építész urat kívánja megbízni abban a reményben, hogy ez nemcsak egészséget jelent majd a gyógyulni vágyók számára, hanem építészeti értelemben is egy kimagasló épülete lesz Budapestnek. Több mint százezer négyzetméteres épületről beszélünk a jelenlegi tervek szerint. A legjelentősebb egészségügyi beruházásunk itt, Budapesten valósulhat meg” - mondta Lázár János.

A Magyar Idők arról is beszámolt, hogy a főváros egészségügyének átszervezésével megbízott kormánybiztos a csütörtöki konferencián a dél-budai kórház lehetséges Andor utcai helyszíne mellett arról is beszélt, hogy az észak-budai régióban továbbra is a János Kórház-Kútvölgyi Klinikai tömb területe a beruházás szempontjából kiemelt terület.

Cserháti Péter ugyanakkor célszerűnek nevezte, hogy ebben a projektbe a Pető Intézetet, és az egykori Haditechnikai Intézet ingatlanjait is vonják be.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×