eur:
389.24
usd:
363.84
bux:
68226.98
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Ennyi alatt nincs lakás Budapesten - lapszemle

A Portfolio arról számol be, hogy 15 millió forint az az összeg, ami alatt szinte egyáltalán nem lehet ma Budapesten új lakást venni.

Nincsenek tipikus ismérvei a magyar gengsztereknek - mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában Istvanovszki László rendőr ezredes. A mára megszüntetett Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ stratégiai vezetője szerint bár a hazai alvilági csoportok fő bevételi forrása továbbra is a kábítószer, tevékenységi körük elsősorban a migráció miatt az embercsempészettel is kibővült. A szakértő a megváltozott biztonsági helyzet miatt indokoltnak tartja a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ létrehozását.

A Magyar Idők cikke szerint véget ért a pálinkafőzésben a visszaesés Magyarországon – erre lehet következtetni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal legújabb adataiból. A statisztika szerint a korábbi csökkenés után idén újra felerősödött a kereslet, sőt a január eleje és június vége között kiadott 1,8 millió liter ötvenfokos pálinkának megfelelő mennyiségű párlattal jelentős az ugrás.

A Népszabadság ma sem jelent meg.

Veszélyes hulladékot sejt a Greenpeace Gyömrő környékén – erről számol be a Magyar Idők. A megengedett határértéket sokszorosan meghaladó mennyiségű káros, rákkeltő anyag van a város talaj vízében – tájékoztatta a lapot a szervezet vegyésze, aki azt is elmondta, hogy a birtokukba került vizsgálati beszámoló szerint a rákkeltő vinil-klorid mennyisége a határérték több tízezerszeresét is elérte. A Greenpeace a Pest Megyei Kormányhivatalhoz fordult az ügyben.

Csak félig vannak tele a hazai gáztárazók – írja a Magyar Nemzet. A 4,3 milliárd köbméter kapacitású állami földgáztárolók feltöltöttsége 45,5 százalékos, vagyis megközelítőleg kétmilliárd köbméter gáz van a befogadó egységekben. A betárolt mennyiség a Beregdarócra érkező orosz gázszállítmányokkal, az Ausztria felől érkező gázmennyiséggel, illetve a hazai kitermeléssel együtt várhatóan elegendő lesz az ország ellátására – állítják a lapnak nyilatkozó szakértők.

A Portfolio arról számol be, hogy 15 millió forint az az összeg, ami alatt szinte egyáltalán nem lehet ma Budapesten új lakást venni. A tavalyi év óta hirtelen megugró keresletre a fejlesztők hiába reagáltak azonnal, egy beruházás átfutási ideje a tervezéstől a kulcsrakész átadásig általában több mint egy év. Éppen ezért jelenleg annak, aki új lakást akar venni, néha akár másfél-két évet is várnia kell a beköltözésig.

Magazinvillák Magyarországon: van, akinek semmi sem drága – ezzel a címmel közöl cikket a Pénzcentrum. A portál közel 100 olyan hirdetésre bukkant a legnagyobb hazai ingatlanos portálokon, amelyekben a hirdető fontosnak tartotta kiemelni azt, hogy az ingatlan szerepelt valamelyik lakáskultúra-, vagy építészeti magazinban. Az is kiderül, hogy ez mennyit hozhat az ingatlan eladásakor.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×