eur:
389.32
usd:
362.72
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A szakácskönyv, amelynek minden konyhában ott a helye

Magyarul is megjelent a francia alapmű: A főzés tudománya - konyhatechnológiai kalauz - Molnár B. Tamás adaptálásában. Az átfogó kézikönyvet nem csak szakácstanulóknak, hanem otthon, kedvtelésből főzőknek is ajánlják, hiszen - mint a gasztrokritikus mondja - csakis az alapvető ismeretek birtokában lehet a konyhában is kreatívan alkotni.

„Ez egy évszázados adósság. Az ősbűn az, hogy magyarul nem adtuk ki Auguste Escoffier konyhatechnológiai kalauzát, ami a 20. század elején jelent meg. Ez egy máig is nagy hatású könyv, ami gyakorlatilag egy modern konyhának a technológiai alapvetése és egy nagyon komoly recepttár is egyben” - mondta a gasztronómiai szakújságíró.

„Ez a könyv hozzánk rettenetes torzításokkal, csúsztatásokkal, nagyon sok hiányossággal jutott el torz formában” - tette hozzá.

„A Főzés tudománya bemutatja azt, hogy a szakácsmesterség nem csupán receptek sorozata, hanem megfelelő ismeretek mellett folyamatos alkotás lehet” - emelte ki Molnár B. Tamás.

Elmondta, hogy a könyv nemcsak az alapfokú, a középfokú és a felsőfokú képzés céljait szolgálja, hanem nagyon fontos olvasmány az otthon főző szenvedélyes amatőröknek is.

„Ha definiálni lehet a francia és a magyar konyha közötti különbséget, akkor az így hangozna. A francia konyha azt mondja, hogy ” - fogalmazott a gasztronómiai szakújságíró.

Molnár B. Tamás szerint ez felszabadító hatással járhat a magyar konyha számára közép-hosszú távon.

„A kiművelődött szakácsok pedig saját kezükbe veszik a magyar konyha sorsát, megkövetelik és elvárják a helyi, jó alapanyagokat, kikényszerítik a piacból a minőséget, és közben felnő egy olyan közönség is, amelyik érdeklődő és nyitott. Ennek a közönségnek a kovásza, gyökere már megvan” - véli a gasztronómiai szakújságíró.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×