INFORÁDIÓ
2022. június 27. hétfő
László

hírek

inforádió

belföld

sporttörvény

magyar olimpiai bizottság

mob

parlament

országgyűlés

Az Országgyűlés előtt a sporttörvény

Infostart

Beterjesztette a sporttörvény módosításának javaslatát a kormány: az előterjesztés alapján átalakul a terület irányítási és finanszírozási rendszere.

A parlament honlapján olvasható előterjesztés szerint a jövőben a Magyar Olimpiai Bizottság szakmai munkája alapvetően sportszakmai javaslattételre, szakmai koncepciók megalkotására, valamint az abban való közreműködésre szűkülne.

Az előterjesztés indoklása szerint az előző olimpiai ciklus finanszírozási programjainak értékelése nyomán indokolt az állami sportirányítás és a civil sportigazgatás közötti feladat- és hatáskörmegosztás újraszabályozása.

Az előterjesztés azzal, hogy az állami források elosztásának elsődleges felelősének az állami sportigazgatási szervet tenné - lényegében a sportállamtitkárság megerősítésével - megteremti az egycsatornás finanszírozási rendszer alapjait.

Mint írják: ez "átláthatóvá teszi, és ezáltal szakmailag teljes körűen összehangolja az állami sport célú támogatások nyújtását. Az állam közvetlenül nyújt állami támogatást a szövetségi szintnek, így a felhasználás is rugalmasabbá válik".

Mindez az indoklás alapján tehermentesíti is a Magyar Olimpiai Bizottságot, így jobban előtérbe kerülhet a sportszakmai munka elvégzésére irányuló feladatellátása.

Emellett átalakítják a MOB eddigi tagozati rendszerét is, a tagozatok önállóvá válnak, és az élősport egyes további nagy területein közfeladatokat ellátó sportköztestületekként működnek tovább. "Ezáltal az eddigieknél nagyobb hangsúly helyeződik a diákhallgatói sport és a szabadidősport területére, a fogyatékosok sportjának területére és a nem olimpiai sportágak érdekképviseleti és civil sportszakmai, sportigazgatási feladatainak ellátására" - olvasható az előterjesztésben.

Kapcsolódó hang

Az Országgyűlés előtt a sporttörvény
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018