eur:
389.62
usd:
363.48
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Újabb márka gurulhat az elektromos autók piacára - lapszemle

A Magyar Idők arról ír, hogy továbbra sem tudták azonosítani a Teréz körúti robbantót. Bár a kormány célja a szakképzést biztosító iskolák erősítése, mégis évről évre nő a gimnáziumok népszerűsége - írja a Magyar Nemzet.

A Magyar Idők arról ír, hogy továbbra sem tudták azonosítani a Teréz körúti robbantót, aki a lap által megkérdezett szakértő szerint idősebb lehet az eddig gondoltnál, inkább középkorú, 40–50 éves férfiról van szó, aki láthatóan sportos, edzett, jelenleg is ügyel a fittségére. A hatóságok elemzik az elkövetőhöz köthető mobiltelefonos cellainformációkat is.

Bár a kormány célja a szakképzést biztosító iskolák erősítése, mégis évről évre nő a gimnáziumok népszerűsége - írja a Magyar Nemzet. Az Oktatási Hivatal adatai szerint főként a hat-, illetve nyolcosztályos gimnáziumi képzést nyújtó intézményeket választják évről évre többen.

 A Népszabadság interjút közöl Varga Imre szobrászművésszel, aki felajánlotta megvételre életművét a Magyar Államnak, ez derül ki egy néhány hete megjelent kormányhatározatból. A művész kiemelte, hogy az értékbecslők szerint egy nagyjából nyolcszázmillió forintos tételről van szó, amit féláron kínál az államnak.

 A Népszabadság szerint minden nappali tagozatos hallgatót automatikusan sportköri taggá minősített a Debreceni Egyetem szenátusa. A kötelező tagdíjból még a Nagyerdei Stadion is profitálhat. A lap kiemeli, hogy az egyetemen 22 ezer nappali tagozatos diák tanul, az egyesület létszáma pedig meghaladta a 20 ezret a tanévkezdéskor.

Szőke Gábor Miklós magyar szobrászművész tervezheti és építheti meg az Atlanta Falcons amerikaifutball-csapat totemállatát - olvasható a Magyar Nemzetben. A sólymot ábrázoló szobor az új, kétmillió négyzetméteres Mercedes-Benz Stadium főbejáratánál kap helyet. A Groupama Aréna előtti Fradi-sast is Szőke Gábor Miklós készítette.

A Magyar Idők arról ír, hogy gyengébb minőségű, alacsonyabb áron beszerezhető tőkehúsokra váltott a Tesco. A lap úgy tudja, hogy tovább szűkül a legnagyobb piaci szereplő árukészlete, illetve az üzletek eladótere, amit a cég a vásárlók igényeivel indokol.

A Magyar Időkben arról lehet olvasni, hogy bár jó termésre számíthatnak a káposztatermesztéssel foglalkozó gazdálkodók, és az árak is kedvezően alakulnak az idén, a kereslet mégis elmarad a korábban megszokottól. A vásárlók kosarába évről évre kevesebb káposzta kerül, ami hosszabb távon a termelés visszafogásához vezet.

A Magyar Nemzet arról közöl cikket, hogy jelentős felvevőpiacuk lehet az Egyesült Államokban a Magyarországon megtermelt kóser élelmiszereknek. Legalábbis ebben bízik a közvetett állami tulajdonban lévő Agro Rehab Kft., amely a közelmúltban kapott engedélyt arra, hogy Amerikába exportálja a cég termékeit. Jövőre pedig Magyarországon nyílhat meg a világ második kóserlibamáj-üzeme.

 A Portfolio arról közöl összeállítást, hogy a Volkswagen is egyre komolyabban gondolja az elektromos autózást. Ezt bizonyítja a legfrissebb bejelentés, amely szerint elektromos autókat tömörítő márkát alapítanának Kínában.

A Világgazdaság interjút közöl Liubov Nepoppal, Ukrajna magyarországi nagykövetével, aki elmondta, hogy sokkal több lehetőség rejlik az ukrán-magyar gazdasági kapcsolatokban, de biztató, hogy számos új közös agrár-, energiapiaci és infrastruktúraprojekt körvonalazódik. Hozzátette: jelenleg a mezőgazdaság ígér új lehetőségeket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×