eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Mit tervez Colleen Bell? - hetilapszemle

A Figyelőnek Colleen Bell amerikai nagykövet adott interjút, a Heti Válasz pedig a Brexit utáni magyar gazdasági lehetőségekről készített összeállítást.

A Figyelő Colleen Bell budapesti amerikai nagykövettel készített interjút, aki szerint bár javultak az amerikai-magyar kapcsolatok, a politikai viszonyokban továbbra is vannak feszültségek, a megoldáshoz pedig az kell, hogy a magyar kormány is partner legyen benne. A nagykövet szerint semmi jele sincs annak, hogy Közép-Európa leértékelődne az Egyesült Államok számára. Az amerikai elnökválasztásra utalva Colleen Bell úgy fogalmazott: az Egyesült Államok demokráciája hangos és zavaros, ugyanakkor tagadta, hogy a választás után felállna székéből. A nagykövet elmondta: január 20-án a többi amerikai külképviseleti vezetővel együtt ő is benyújtja majd a lemondását, az új elnök pedig dönt arról, hogy elfogadja-e, vagy inkább megtartja ebben a pozícióban még egy ideig, addig, amíg megérkezik az új nagykövet. Colleen Bell hangsúlyozta: addig szeretne maradni, ameddig csak lehet. Részletek a Figyelőben.

A Heti Válasz összeállításából kiderül: a Brexit után sok európai város igyekszik magához csalogatni a Londonból távozó cégeket. Budapest is beszállt a versenybe. A kétoldalúság ugyanakkor fennmarad, a magyar cégek brit piacra jutását egy közel 500 millió eurós hitelkerettel segíti az állam az Eximbankon keresztül, és magyar-brit üzleti tanácsot hoztak létre a londoni magyar nagykövetségen, ahol a két ország egymásnál érdekelt cégeit tömörítik majd. Idén három brit tőkebefektetés-bejelentés történt Magyarországon, amit a külgazdasági és külügyminiszter szerint év végig újabb három követ majd. Részletek a Heti Válaszban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×