eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Szerviztitkok autósoknak - lapszemle

Akár új, akár használt kocsink van, mindenki szeretné, ha sokkal tovább használhatná gépjárművét meghibásodás nélkül, mint az átlag. Ehhez nyolc tippet is olvashatnak a pénzcentrum.hu-n.

A Magyar Idők a magyar rendvédelmi szervek megállapításaira hivatkozva azt írja, hogy 2015. november 13-i párizsi és a 2016. március 22-i brüsszeli merényleteket elkövető terroristasejt több tagja tartózkodott hosszabb-rövidebb ideig Magyarországon. A lap úgy tudja: a merényletek egyik operatív lebonyolítója, Salah Abdeslam háromszor is járt Magyarországon a terrorcselekményeket megelőző időszakban.

A Magyar Nemzetből megtudhatják, egyetlen olyan külfölditől sem vonta vissza a letelepedési engedélyt a magyar állam, aki letelepedési államkötvény vásárlása nyomán jutott a lehetőséghez. Sokan lehetnek érintettek: csaknem négyezer vásárló és családtagjaik. Ez összesen 16 ezer, az Európai Unión kívülről, úgynevezett harmadik országból érkezett állampolgárt jelent.

A Népszabadság szerint sztrájkra készülnek a fővárosi közterület-fenntartónál. A cég vezetése nem válaszol érdemben a béremelést sürgető szakszervezet jelzéseire. Az érdekképviselet munkabeszüntetés esetén a hulladéktörvényben foglaltakból kiindulva csupán havária, baleset esetén biztosítaná a közreműködést, a szemetet nem szállítaná el.

A Népszabadság úgy tudja, jogsértő módon szállíthatta ki az Orbán-kormány a 2003-as paksi üzemzavarban megsérült fütőelemeket Oroszországba. Az Európai Bizottság emiatt indított vizsgálata a kötelezettségszegési eljárás megindítását megeleőző pilot fázisban van. Az új fejlemény a paksi bővítés engedélyezésére is hatással lehet.

A Magyar Idők a nemzetgazdasági tárca helyettes államtitkárára hivatkozva arról számol be, hogy megkapta a holland adóhatóságtól a magyar hivatal a korábban az Uber személyszállító cégnek dolgozó hazai sofőrök adatait. Az előzetes eredmények alapján a magyarországi sofőrök 2015-ben együttesen egymilliárd forintot meghaladó forgalmat bonyolítottak le, az átlagos érték pedig megközelítette az egymillió forintot.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy öt év alatt megtízszereződtek az Egyesült Államokban a kínai befeketetések. Jó részük a filmiparra összpontosít. Több amerikai mozihálózat megszerzése után most a stúdiók iránt érdeklődnek, s míg némelyek úgy vélik, a kínai tőke munkahelyeket teremt Amerikában is, sokan kritikusan méregetik az iparágban való befolyásszerzést.

A Napi.hu szerint egyre növekszik az Egyesült Államokban az automatizált pénzügyi tanácsadás szerepe. Nagy jövőt jósol az iparágnak a Burton Malkiel professzor, akinek elmélete arról, hogy a nyilakat dobáló vak majmok jobb befektetők, mint az alapkezelők többsége, sokban hozzájárult az indexkövető alapok térnyeréséhez.

A Portfolio a Fejlesztéspolitikai Koordinációs Bizottság elnökével készített interjút. Ugyanis a közelmúltban az eddigi legnagyobb közútfejlesztési programot jelentette be a kormány, aminek keretében a következő évek során több ezer kilométernyi úthálózatot újítanak fel vagy építenek meg. Homolya Róbert szerint a közút mellett a többi közlekedési mód esetében is indulnak fejlesztések. Ezek várható irányairól és megoldásairól beszél a miniszteri biztos a Portfolión.

A pénzcentrum.hu autósoknak tanácsol néhány szerviztitkot. Akár új, akár használt kocsink van, mindenki szeretné, ha sokkal tovább használhatná gépjárművét meghibásodás nélkül, mint az átlag. Ehhez viszont nem árt betartani néhány alapszabályt, amellyel akár jelentősen megnövelhető az autónk élettartama. 8 tippet is olvashatnak a hírportálon.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 09:47
×
×
×
×