eur:
393.79
usd:
365.04
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

ONvédelmi programot hirdetett a hegyvidéki önkormányzat

A gyerekekre leselkedő internetes veszélyek visszaszorítására hirdetett átfogó programot a Hegyvidék Önkormányzata. A kezdeményezést szociológiai felmérés is megelőzte - mondta az InfoRádiónak a 12. kerület polgármestere. Pokorni Zoltántól azt is elmondta, a pedagógusok szeptember 15-től egy 60 órás akkreditált képzésen sajátíthatják el azt, hogy hogyan készítsék fel az internet biztonságos használatára a gyerekeket.

A szülők azt tudják kezelni, ha a gyerek elmegy buliba vagy a barátaival, ellátják őket jó tanácsokkal: ne igyon bele más poharába, ne üljön be idegen autójába, de azt nem tudják, hogy a digitális térben, ahol egyébként szintén órákra eltűnnek a gyerekek, mikre figyeljenek – emelte ki a 12. kerület polgármestere.

„Ezt raktuk össze, hogyan tudunk szót érteni a pedagógusokkal, szülőkkel és a gyerekekkel. Kinek milyen képzésre, programra van szüksége. Ez nem egy egyszeri alkalom, minden tanév elején el kell kezdenünk és fel kell építenünk. Ha úgy tetszik, be kell építeni az iskola éves rutinjába, mert bár ez nem az iskola dolga, hanem a szülőé, az iskola sokat segíthet, talán a legtöbbet” - hangsúlyozta Pokorni Zoltán.

A Hegyvidék polgármestere elmondta, készítettek egy felmérést is arról, találkoztak-e már negatív dologgal a gyerekek az interneten.

„Kellett egy rendes, szociológiai felmérést készíteni, ezt az elmúlt év során lefolytattuk. Nagyon érdekes, hogy nagyon eltér a szülők percepciója és a gyerekek önbevallása. Arra a kérdésre, hogy a szülő szerint a gyereke találkozott-e olyannal, akivel az interneten ismerkedett meg, a szülők 6 százaléka mondta, hogy előfordulhat, miközben a gyerekek ötöde a saját bevallása szerint már volt ilyen találkozón” - fejtette ki Pokorni Zoltán.

A polgármester hozzátette, még nagyobb az eltérés abban a kérdésben, hogy találkozott-e már pornográf oldallal a gyermek. A szülők 16 százaléka gondolta, azonban a gyerekek 39 százaléka árulta el, hogy igen.

„Ez azt mutatja, hogy van teendő. Meg kell találni a normális középutat, elcsípjük a problémát, jóval korábban, de ne csináljunk a bolhából elefántot. Ezt messziről nem lehet megmondani, csak az tudja, aki részt vesz ebben a diskurzusban, ami a szülők és a pedagógusok között zajlik. Mi olyan programot alkottunk, ami ennek a keretét, a terét létrehozza és reméljük, hogy erős lesz az invitáció a szülők és a pedagógusok számára” - jelezte Pokorni Zoltán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×